Ekvadorlu çete liderinin cesedi mezardan çalındı!

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 4:19 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 4:19 pm

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da Ekvadorlu çete lideri Junior Roldán’ın cesedi mezarından çalındı.

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da 6 Mayıs’ta ölü bulunan Ekvadorlu çete lideri Junior Roldán’ın cesedinin Kolombiya’daki mezarından çalındığı açıklandı.

BBC’nin haberine göre, Roldán’ın cenazesini kimse almayınca 18 Mayıs’ta Envigado kasabasındaki bir mezarlığa defnedilmişti. Kolombiya polisi, cesedin çalındığını açıkladı.

GECE GİRİP ÇALDILAR

Los Choneros isimli çetenin iki numaralı ismi olan Junior Roldán, Ekvador’da faaliyet gösteriyordu. İki kere silahlı saldırıya uğradıktan sonra Kolombiya’ya kaçan Roldán, Kolombiya’nın Antioquia bölgesinde ateşli silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Polis, Roldán’ın kaçarken yanına aldığı parayı çalmak isteyen korumasının Roldán’ı öldürdüğü ihtimali üzerinde duruyordu. Fakat olayla ilgili hiçbir şüpheli gözaltına alınmadı.

Kolombiya polisi, 12 Eylül Salı günü mezarlığın kapısını açık görünce bölgede arama yaptı ve cenazelerin duvardaki bölmelere defnedildiği mezarlıktaki kapaklardan birinin açık olduğunu fark etti. Polis, kapısı açık olan bölmenin Junior Roldán’a ait olduğunu ve gece saatlerinde mezarlığa giren kişilerin cesedi çaldığını söyledi. Hırsızlığın doğrudan çete liderini mi hedef aldığı veya hangi saikle yapıldığı netlik kazanmadı.

HAPİSHANE ÜZERİNDE DRONE’LA PATLAMA

Junior Roldán, daha önce de tutuklu bulunduğu hapishanenin üzerinde drone’lara yüklenen patlayıcıların infilak ettirilmesi yoluyla öldürülmeye çalışılmıştı. Los Choneros’un pek çok üyesinin tutuklanması üzerine çete, Ekvador hapishanelerinin en güçlü çetelerinden biri haline gelmiş, dışarıdaki faaliyetlerini hapishaneden yönetmeye de başlamıştı.