Sığınmacı sorunu nasıl çözülecek? Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer: Vatandaşlık parayla satıldı

Yayın tarihi: 14 Nisan 2024 Pazar 1:47 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2024 Pazar 1:47 pm

Haber: Ceren Ural

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer kentteki sığınmacı sorununa dikkat çekerek çözümün Suriye’de barışın sağlanması olacağını söyledi. Özer ayrıca, Esenyurt’ta çok sayıda vatandaşlık satılan kişilerin olduğunu da vurguladı.

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’un birçok ilçesinde olduğu gibi Esenyurt’ta da Cumhuriyet Halk Partisi seçimi kazandı ve Ahmet Özer Esenyurt Belediye başkanı seçildi.

TELE1’de Gökçe Kösedağı’nın sunduğu Gündem Özel programına konuk olan Esenyurt Belediye Başkanı ilçenin geçmişten günümüze gelen sorunlarını ve çözüme kavuşturacak projeleri anlattı.

”ÇÖZÜM SURİYE’DE BARIŞIN SAĞLANMASI”

Sığınmacı sorununa değinen Özer’in konu ile ilgili sözleri şöyle:

”AKP’nin son yıllarda uygulamaya başladığı yanlış dış politikasının bir takım tezahürleri oldu. Bunlardan bir tanesi de Suriye’deki çatışmalı durumun ortaya çıkması ve Türkiye’nin bunu önleme yerine daha çok kendi ajandasını uygulayarak yangına körükle giden bir politika uygulamasıdır. Bu baştan sona kadar yanlış bir uygulamadır.

Esenyurt’ta kazandık, Ekrem Başkan da İstanbul’da kazandı. Belki 2028’e kalmadan Türkiye yavaş yavaş bir değişim yoluna girdi. Toplum da bunun mesajını verdi. Bu gerçekleştiği takdirde Suriye başta olmak üzere Orta Doğu’da bir barışın ihya edilmesi lazım. Bu olduğu takdirde Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndermemiz lazım. Çünkü kendi açına, yoksuluna bakamayan bir ülke açık kapı politikası ile buraya 5-6 milyon ki onun sayısını da net veremiyorlar. Çünkü hem Dünya Bankası’ndan hem AB’den para alıyorlar. Bu paralar nereye gidiyor? Bunun da hesabı verilmiyor. Ama bunun ceremesini biz çekiyoruz. Esenyurt’ta 200 bin civarında böyle insan var. Diğer göçmenleri saymıyorum. Göçmenlerden ayrı bir biçimde onlara sığınmacı deniliyor. Herhangi bir bedel ödemeden kentin her türlü iaşesine ortak oluyorlar. Üstelik de entegre olamıyorlar ve kriminalize bir yapıyı da gergin bir şekilde ortaya çıkarıyorlar. Bunun çözümü Suriye’de barışın sağlanması ve bu kardeşlerimizin ülkelerine gönderilmesidir.

Öte yandan başka bir olayımız daha var. En çok Esenyurt’ta vatandaşlık satımı yapılmış. 40 bin tane konut mağduru yaratılmış.”

Esenyurt’a neden “Esencılıs” deniyor? Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer sorunları aktardı

Kaynak: HABER MERKEZİ