Esenyurt’a neden “Esencılıs” deniyor? Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer sorunları aktardı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2024 Cumartesi 9:47 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2024 Cumartesi 9:47 pm

Haber: Ceren Ural

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Esenyurt‘un sorunlarını ve ilçeye neden Esencılıs dendiğini TELE1’de anlattı.

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’un birçok ilçesinde olduğu gibi Esenyurt’ta da Cumhuriyet Halk Partisi seçimi kazandı ve Ahmet Özer Esenyurt Belediye başkanı seçildi.

TELE1’de Gökçe Kösedağı’nın sunduğu Gündem Özel programına konuk olan Esenyurt Belediye Başkanı ilçenin geçmişten günümüze gelen sorunlarını ve çözüme kavuşturacak projeleri anlatırken, Esenyurt’un neden zaman zaman Esencılıs diye anıldığını da açıkladı.

Esenyurt’ta şüpheli ölüm! 30’uncu kattan düşen kadın hayatını kaybetti, kardeşi gözaltına alındı

İşte Ahmet Özer’in açıklamalarının satır başları:

Esenyurt Türkiye’nin en büyük ilçesi enlerin şehri. En büyük sorunları olan ilçe ama en iyi yanları olan bir ilçe. Çarpık kentleşmenin en yoğun yaşandığı yer. 40 yıl içinde 50 binden 1,5 milyona büyümüş bu dünyada eşi benzeri az rastlanır bir örnek. Burada aynı zamanda ulaşım, eğitim, sağlıkla ve daha kötüsü bağımlılıkla ilgili sorunlarımız var. Depreme hazırlıklı hale gelmeyle ilgili sorunlarımız var. Kişi başına düşen yeşil alan 10 metre karayken Esenyurt’ta 72 santimetrenin altına düşmüş.

KENTLEŞMEME DURUMU DA VAR

Esenyurt’ta 3 tane hedef koydum. Birincisi Esenyurt bir kültürler mozaiği 81 ilden göç ederek gelenlerin oluşturduğu bir şehir aynı zamanda dünyadan da insanların geldiği bir şehir küçük bir birleşmiş milletler gibi bir medeniyetler bileşkesi kültürü yaratabiliriz. Burayı kardeşlik ve barış şehri haline getirmek. Çünkü kentleşme olduğu gibi bir kentleşmeme durumu da var. Bu çok ve çeşitli kültürlerin bir arada geçişini sağlayıp bir Esenyurtlu kimliği oluşturmak.

ESENYURT’TA NEDEN ESENCILIS DENİYOR

İkinci önemli husus da Esenyurt büyük bir şehir olmasına rağmen alt yapı ve üst yapı sorunları var. Bizim Esenyurt’ta 21 yüzyıla hazır ve yakışır bir şehir haline getirmemiz gerekiyor. Üçüncüsü de demin değdim gibi negatifleri de olan gerek uyuşturucu gerek kadın cinayetleri gerek diğer çatışmalarla bağlı olarak güvenlik sorunun yaşandığı şeklinde bir algı var bu algı Esencılıs diye isimlendirilen bir takım isimlerle gündeme gelmiş. Esenyurtlu bir Beşiktaşlı bir Kadıköylü gibi gururla ben Esenyurtluyum diyemiyor. Esenyurtlunun gururla ben Esenyurtluyum diyeceği bir şehir haline getirmek.

Sokak savaş alanına döndü! Asker eğlencesinde yumruk yumruğa kavga

PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Bu hedeflere ulaştıracak projeleri inşa etmek gerek. Bizim projelerinmiş vardı, Hem kentleşmeyle, ulaşımla, eğitimle, sağlıkla, kadınla, gençlerle, engellilerle, yaşlılarla, emeklilerle yeşil alanlarla ilgili projelerimiz vardı. Bu projeleri yeniden halkla müzakere edeceğiz ve proje havuzu oluşturacağız ve kente değer katanları öncelik sırasına alarak peyder pey hayata geçireceğiz. Yani bir bu hedefler 2029’a kadar koyduğumuz 1-3 ve 5 yıllık hedefleri tespit etmek ve bunlara ulaştıracak yol yordam projeleri ve kadroları oluşturmak.

Kaynak: HABER MERKEZİ