Youtube’dan Shazam’ın tahtını sallayacak yenilik

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2023 Perşembe 3:55 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 Perşembe 3:59 pm

Youtube, akla takılan şarkıları bulmayı kolaylaştıracak yeni özelliğini devreye sokuyor. Artık mırıldanarak da şarkı bulunabilecek.

Youtube, akla takılan, adı ya da sözleri unutulan şarkıları bulabilmek için yeni bir özellik geliştirdi. Test aşamasında olan bu yeni özellik sayesinde aklınızdaki müziği sadece mırıldanarak bulabileceksiniz.

SHAZAM’I TAHTINDAN EDEBİLİR

Özelliğin Shazam adlı uygulamadan farkı çalan müziği dinleterek değil, aklınızdaki müziği mırıldanma yoluyla bulabilmesi olacak. Android cihazlarda çalışacak olan özellik, Apple’ın uygulaması Shazam’ı tahtından edebilir.

Henüz test aşamasında olan özellik, YouTube’daki sayısı 100 milyonu aşan müziğin içinden aradığınız sonucu sunmayı hedefliyor.

YouTube reklam engellemeye savaş açtı! Üç videodan sonra kısıtlama gelecek

SESLİ ARAMA YAPILABİLECEK

YouTube test sürümüne erişimi olan kullanıcılar sesli aramadan yeni şarkı arama özelliğiyle bir şarkıyı üç saniye veya daha uzun süre mırıldanarak aratabiliyor.

Ardından uygulama melodiyi tanımlayarak ve aranan şarkıyı içeren ilgili YouTube videolarını sıralıyor.

Bu özellik daha önce midomi.com gibi sitelerde de mevcuttu fakat zamanla verim alınamaz olmuştu. YouTube ise devasa müzik arşivi ve marka gücüyle bu konuda başarılı olacağa benziyor.