SGK’dan sonra Adalet Bakanlığı! Bir milyon 647 bin TL nereye harcandı?

Yayın tarihi: 29 Eylül 2022 Perşembe 2:23 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2022 Perşembe 2:23 pm

Özel Haber: Soner Bahadır

Sayıştay, Adalet Bakanlığı’nın harcama kalemlerinde 1 milyon 647 bin TL’nin kayıtlara işlenmediğini tespit etti. Sayıştay paranın harcandığı yerin açıklanması gerektiğini söyledi.

Sayıştay, Adalet Bakanlığı hakkındaki 2021 yılı denetim raporunu açıkladı. Rapora göre İlk Madde ve Malzeme Hesabı’nda üç aylık dönemler halinde düzenli yapılması gereken muhasebeleştirme işlemleri düzenli olarak yapılmadı. Raporda yer alan rakamlara göre taşınır mal yönetim hesabı cetveli ile mali tabloda yer alan toplam harcama tutarı arasında Bir milyon 647 bin 778 lira 18 kuruşluk fark oluştu ve bu harcamanın nereye yapıldığının kaydı tutulmadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kiralanan AOÇ arazisi ticarethaneye çevrildi

Raporda bu durumla ilgili olarak, “Taşınır mal yönetim hesabı cetveli ile mali tabloda düzenlenen tutarlar arasında fark oluştuğu; sayım sonucu tespit edilen fiili tutarın kayıtlı tutardan daha az olduğu görülmüştür.Bu tutar mali tabloda 666.826.948,84 TL iken taşınır cetvellerinde yer alan tutar 665.182.170,66 TL dir” ifadelerine yer verildi.

Sayıştay: Orman yangınlarında yerel yönetimlerle yeterli işbirliği yapılmadı

“FİİLİ DURUMUN DENKLİĞİNİN SAĞLANMASI GEREKMEKTEDİR”

TELE1’den Soner Bahadır‘ın haberine göre Sayıştay, tespit ettiği bu bulgunun giderilmesini istedi. Raporda konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

“150 İlk Madde ve Malzeme Hesabının gerçek durumu yansıtması ve mevzuata uygunluğun sağlanması açısından üç aylık sürelerde, tüketilen malzemelere ilişkin muhasebe kayıtlarının yapılması, kaydi tutar ile taşınır mal yönetim cetvelinde düzenlenen fiili durumun denkliğinin sağlanması gerekmektedir.”

Sayıştay, SGK denetim raporunda da SGK’nın 13 milyar 891 milyon TL’lik harcamayı kayıt altına almadığını tespit etmişti.

Sayıştay SGK’ya sordu: 13 milyar 891 milyon TL nereye harcandı?