Sezgin Tanrıkulu’ndan ‘güvenliği işten kovdurttuğu’ iddiasına yalanlama

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 7:34 am - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 7:34 am

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, güvenlik görevlisini ‘işten kovdurduğu’ yönündeki iddialara cevap verdi, “Ben kaba davranıştan durumu İBB’ye ilettim. İkaz edin, işten kovmayın dedim” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, metroda tartıştığı güvenlik görevlisinin iş akdinin sonlandırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Basında ve sosyal medyada, “Sezgin Tanrıkulu tartıştığı güvenlik görevlisini işten kovdurdu” haberiyle gündem olan olay, 17 Şubat tarihinde 4. Levent Metro İstasyonu’nda meydana geldi. İddiaya göre CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, metro istasyonunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Hakan Karakuş ile ‘adres tarifi’ yüzünden tartışma yaşadı.

Yaşanan tartışma sonrasında güvenlik görevlisi Karakuş’tan amirleri tarafından savunma istendi. Savunmasını veren Karakuş, olaydan birkaç gün sonra işten çıkarıldı. İş akdi sona eren Karakuş’un, işe iade ve tazminat davası açarak, Sezgin Tanrıkulu hakkında da şikayette bulunduğu ifade edildi.

Uludere Katliamı’nın 10’uncu yılı: Bu olayı mutlaka adalet önüne getireceğiz!

‘ADRES SORDUM, KABA BİR ÜSLUPLA KARŞILAŞTIM’

Söz konusu iddiaların kamuoyunda paylaşılmasının ardından Sezgin Tanrıkulu açıklama yaptı. Açıklamasında metrodan indirdikten sonra güvenlik görevlisine adres sorduğunu ancak son derece kaba bir üslupla karşılaştığını ifade eden Tanrıkulu, olayı şu şekilde açıkladı:

“Kimse beni milletvekili olarak tanımak zorunda değil, yüzümde maske var, yanımda kimse yok ve yurttaş olarak sadece İş Kuleleri’ne gitmek için ‘Hangi çıkıştan çıkabilirim?’ diye sordum. Beni görmeyen ve sadece bir el işareti yapan bir hareketle karşılaştım. Anlamadım, bir daha sordum; yine aynı hareketle karşılaştım. Ben de ‘Kaba davranmak zorunda değilsiniz’ dedim. Bunun üzerine ‘E ne yapacağız?’ dedi. ‘Bakın ben milletvekiliyim aynı zamanda, yurttaşlara bu şekilde davranamazsınız’ yine yineledim. ‘E, ne yapacağız milletvekiliyseniz’ dedi. Ben de el salladım ve gittim.”

‘DAHA ÖNCE DE BİRÇOK KEZ CEZA ALMIŞ’

Yaşanan olay üzerine olayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiğini, iletirken de iş akdi sonlandırması yapılmamasını rica ettiğini belirten Tanrıkulu, “Burada görevli olan güvenlik görevlisi son derece kaba davranıyor, lütfen ikaz edin ama sizden ricam şudur; kesinlikle iş akdi ile ilgili bir şey yapmayın dedim. Ama daha sonra öğrendim ki, iş akdi feshedilmiş. İş akdinin feshedilmesinden son derece üzgünüm ama öğreniyorum ki, daha önce birçok kez kaba davranıştan, hakaretten dolayı soruşturmaya maruz kalmış, ihtar almış, cezalar almış. Aynı zamanda ve en son ben bildirdikten sonra da böyle bir cezayla karşı karşıya kalmış” dedi.

‘İBB DOĞRU BİR İŞLEM YAPMIŞ’

Tanrıkulu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün çok yanlış ve yalan paylaşımlarda bulunmuş. Aramızda AK Partili miymiş, şuymuş, buymuş; hiç öyle bir diyalog geçmedi. Ben yurttaş olarak sadece ona uyarımı belirttim. İBB’ye de özellikle ama özellikle iş akdiyle ilgili bir işlem yapılmamasını ifade ettim. Ama bu yalanlarından sonra anlaşılıyor ki, İBB bana göre doğru bir işlem yapmış. Çünkü yalan söylüyor.”

CHP’li Tanrıkulu, Demirtaş ve Kavala’yı ziyaret etti: Özgürlük, barış, huzur diliyorlar