Sezgin Tanrıkulu’ndan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ziyaret

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 9:22 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 9:26 pm

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.  Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun’la görüşen Tanrıkulu, ‘bayrak’ iddialarına ‘Ayıptır’ diyerek tepki gösterdi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 31 Mart yerel seçimlerinden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’den (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Ayşe Serra Bucak Küçük ile Eşbaşkan Doğan Hatun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İstiklal Marşı ve Türk bayrağı iddiası! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirdi

Ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Tanrıkulu, DEM Partili belediyelerde yaşanan bayrak tartışmalarına değindi. Tanrıkulu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Önceki Eş Başkanları hapiste olan ve zorunlu olarak memleketlerinden uzaklaştırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, seçilmiş yeni Eş Başkanlarını İl Örgütümüzle beraber ziyaret edip tebriklerimizi sunduk. Günlerdir bayrak üzerinden yürütülen, yalanlarla ve manipülasyonlarla dolu provokasyonun amacı çok açık. Bayrak hepimizin ortak değeri ve ortak değerimizi hukuk dışı operasyonlarının zemini olarak kullanmak isteyenlerin de farkındayız. Provokasyonlar ve manipülasyonlar bu ülkenin seçilmiş Belediye Başkanlarına karşı sopa olarak kullanılmamalı. Ayıptır, ayıp.”

Sezgin Tanrıkulu’dan bir tepsi simide 100 lira veren AKP’li adaya gönderme

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediye meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına” ve “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirmişti.

Kaynak: TELE1