İstiklal Marşı ve Türk bayrağı iddiası! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirdi

Yayın tarihi: 19 Nisan 2024 Cuma 7:11 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2024 Cuma 7:21 pm

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstiklal Marşı’nın okutulmadığı ve Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları üzerine Mardin ve Diyarbakır belediyelerine müfettiş görevlendirdiğini duyurdu.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Zafer Şahin, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında İstiklal Marşı okutulmadığını iddia etti. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk iddianın doğru olmadığını söyledi. Diyarbakır’da ise ilk meclis toplantısında Türk Bayrağı’nın kaldırıldığına dair iddia ortaya atıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada da, “Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu” denildi.

İddiaların yalanlanmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirdiğini duyurdu. Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.”

Ahmet Türk’ten İstiklal Marşı açıklaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden ‘bayrak’ ve ‘İstiklal Marşı’ yalanlaması

Kaynak: TELE1