Sezgin Baran Korkmaz’ın el konulan jetini Reza Zarrab satın aldı iddiası

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 8:44 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 8:55 am

Avusturya’da, ABD’nin talebi ile tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın ‘Digor’ isimli lüks özel jetinin Bakırköy 2. İcra Dairesi tarafından satıldığı ortaya çıktı. Jeti alan ismin ise Reza Zarrab olduğu öne sürüldü.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarında adı geçen ve kara para akladığı iddiasıyla ABD’nin talebi ile Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Airporthaber’in aktardığına göre; iflas eden Borajet Hava Yolları’nın da sahibi olan Sezgin Baran Korkmaz’ın el konulan özel uçağı Bakırköy 2. İcra Dairesi tarafından satıldı. Toplam uçuş süresi 3317 saat olan “Digor” isimli uçak açık artırma usulü ihale ile yeni sahibini buldu.

Petek Dinçöz ve Reza Zarrab aşk iddialarına yanıt

ABD’li bir yatırımcı tarafından alınan uçağın bakım ve evrak işlemlerinin tamamlanmasından sonra teslim edileceği öğrenildi. İlk olarak 21 Şubat 2022’de vergiler dahil yaklaşık 70 milyon TL’den satışa sunulan uçağın ilk ihalede beklenen teklifin gelmemesi üzerine ikinci ihalede yeni sahibini bulduğu belirtildi.

REZA ZARRAB SATIN ALDI İDDİASI

Sezgin Baran Korkmaz’ın eski uçağını ABD ile anlaştıktan sonra Aaron Goldsmith adını alan ve ABD’de at çiftliği işleten Reza Zarrab’ın aldığı ifade edildi.

Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatından Can Ataklı açıklaması