Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatından Can Ataklı açıklaması

Yayın tarihi: 5 Nisan 2022 Salı 5:55 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 6:27 pm

Sezgin Baran Korkmaz‘ın serbest kaldığı ve ABD’ye gidip geldiği iddialarını avukatı yalanladı. Avukat Dülger “Müvekkilim iddiayla dalga geçti” dedi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, bugünkü köşesinde “Avukatları aracılığı ile Amerika’da temaslar kurulmuş, Sezgin Baran Korkmaz bir süre önce Viyana’dan Utah’a gitmiş, savcıya ifade vermiş ve geri dönmüş…” iddiasında bulundu.

Ataklı’nın yazısı üzerine Korkmaz’ın avukatı Volkan Dülger Gazete Duvar’dan Osman Çaklı’ya konuştu ve iddiayı yalanladı. Dülger, Korkmaz ile bugün görüştüğünü ve Can Ataklı’nın köşe yazısının ‘kendisi hakkında algı yaratma amacı taşıdığını’ söylediğini aktardı.

‘AVUSTURYA MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL’

Dülger, kendilerinin bu yönde temasları olduğuna yönelik iddiaları reddetti. Dülger “Baştan sona saçmalık. Can Ataklı gibi aklı başında bir gazeteciden böyle bir haber yapmasını beklemezdik. Avusturya Cumhuriyeti muz cumhuriyeti değil. İnsanlar kafasına göre cezaevinden çıkıp ABD’ye gidip ifade verip geri gelemezler” diye konuştu.

‘GEREKLİ İHTARLARI ÇEKECEĞİZ’

Sezgin Baran Korkmaz ile bugün görüştüğünü söyleyen Dülger, şunları ifade etti: “Sezgin Bey beni ararken ‘Wels’teki malikanemden arıyorum’, ‘Sağ olsun gazeteciler beni dışarı çıkarttı’ diyerek dalga geçti” dedi. Dülger, sözlerine şunları ekledi: “Haftaya gidip kendisini cezaevinde ziyaret edeceğim. Bu yazılanlarla ne yapılmaya çalışıldığını anlamıyoruz. Müvekkilimin talebi Türkiye’ye iade edilmek. Türkiye’de müvekkilim hakkında algı oluşturuluyor. Bu yazıyla ilgili basın hukukundan kaynaklanan sorunlar hakkında gerekli ihtarlarımızı çekeceğiz.”

Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı temyiz için hazırlık yapıyor