Kara para aklamakla suçlanan ve ABD’de tutuksuz yargılanan Sezgin Baran Korkmaz, ABD’ye borcunu ödeyip Türkiye’ye döneceğini açıkladı. Korkmaz “Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım” dedi.

Kara para aklamakla suçlanan ve ABD’de yargılanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuştu, hakkındaki iddiaların pek çoğunun hayal ürünü olduğunu savundu.

‘BU TEZGAHI KİMLER PLANLADI…’

ABD’de iş hayatına devam ettiğini, 135 milyon dolarlık borcunun önemli bir kısmını ödediğini belirten Korkmaz “Yargılamanın da bir yıl içinde biteceğini, bu süreçte de borcumu ödeyeceğimi düşünüyorum. Yargılama başka, borç başka bir şey. Borç, yargılama dışında olan bir şey. Beni eleştirenler yalanlar üzerinden değil gerçekler üzerinden konuşsaydı daha işe yarardı. ‘Sezgin Baran Korkmaz niye bunları yaşadı?’ deseydi. Benim yaşadığım bu olayı muhalefet üzerindeki bu tezgahı bana kimlerin planladığını, hangi eski milletvekili, hangi avukat, hangi gazetecilerin bu tezgahın içinde olduğunu yakın bir zamanda bir canlı yayında anlatacağım. Olayın onların anlattığı şekilde olmadığı ortaya çıkacak. O villaların hangi parayla alındığını tek tek belgeleriyle ortaya koyacağım. Kimse bir şeyi saklayamaz” diye konuştu.

‘İTİRAFÇI OLMADIM’

ABD’de yargılandığı davada itirafçı olmadığını belirten Korkmaz “Benim dosyamda Türkiye’de gündeme gelen ilk dosyanın parçasıymış gibi yansıtılan iddialar doğru değil. Ayrıca dosyamın politik hiçbir tarafı yok. Bu bir normal vergi dolandırıcılığı, kara para aklama dosyası. Yargılama halka kamuya açık. Gizli bir tarafı yok” ifadelerini kullandı.

HABERİN TAMAMI

Sezgin Baran Korkmaz’dan ABD’de mültecilere yemek