‘Sezen Aksu, yapımcısı aracılığıyla AKP’ye mesaj yolladı’ iddiası

Yayın tarihi: 30 Ocak 2022 Pazar 9:35 am - Güncelleme: 30 Ocak 2022 Pazar 9:43 am

‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısının sözleri nedeniyle hedef gösterilen şarkıcı Sezen Aksu’nun, yapımcısı aracılığıyla Ankara’ya mesaj gönderdiği ileri sürüldü.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısının sözlerinde “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” ifadelerinin geçmesi sebebiyle hedef gösterilen Sezen Aksu’nun, yapımcısı aracılığıyla Ankara’ya mesaj ilettiğini öne sürdü. Müderrisoğlu, “Sezen Aksu…Ve duyduğum o mesaj” başlıklı yazısında Aksu’nun Ankara’ya “Kutsallar noktasındaki hassasiyetim ve duruşum bellidir” mesajını ilettiğini yazdı.

“DURUŞUM BELLİDİR”

Yazının ilgili kısmı şöyle:

“Evet, şimdi güncel bir tartışmanın merkezinde Aksu…

“Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısındaki o mısralar!

“Selam söyleyin o cahil Havva ile Âdem’e” vurgusu…

Sıcak gündemle devam edelim o halde…

Öğrendiğime göre…

Sezen’in haddini bilmesi istenen dakikalarda, yapımcısı ile temasa geçilir. 4 yıl önceki bir parçanın bugünlerde toplumsal gerilimi tetiklemesi üzerine, yapımcı aracılığıyla Ankara’ya şu mesaj gelir:

“Kutsallar noktasındaki hassasiyetim ve duruşum bellidir!

Gayet net ve güzel bir özet aslında…

Sadece ve sadece, “ilk günaha işaret edildiği” de o mesaja eklenir.”

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı Sezen Aksu, 2017 yılında yaptığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısındaki “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri sebebiyle AKP’li isimler başta olmak üzere hedef gösterilmişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyük Çamlıca Camisi’nde yaptığı konuşmada “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. Dilleri yeri geldiğinde koparmak görevimizdir” demişti. Aksu ise eleştirilere ‘Avcı’ şiiriyle yanıt vermişti.

Sezen Aksu, yaptığı açıklamada, “Malumunuz olduğu üzere konu ben değilim, konu memleket. Kendimi bildim bileli çeşitli insanlık hallerini gözlemliyor ve söze döküyorum biliyorsunuz” demişti.

Erdoğan’a tepki yağdı: Sıra sanatçı dili koparmaya mı geldi?