Erdoğan’a tepki yağdı: Sıra sanatçı dili koparmaya mı geldi?

Yayın tarihi: 22 Ocak 2022 Cumartesi 11:42 am - Güncelleme: 22 Ocak 2022 Cumartesi 1:55 pm

Şarkıcı Sezen Aksu’nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı şarkısındaki Hz. Adem ve Hz. Havva ile ilgili sözleri hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “O dilleri yeri geldiğinde koparmak görevimizdir” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın kullandığı sözlere tepki yağdı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şarkıcı Sezen Aksu’yu hedef alan sözlerine tepkiler yağdı. Sanatçı Müjde Ar, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “O dilleri yeri geldiğinde koparmak görevimizdir” sözlerine tepki göstererek, “Bundan sonra şimdi sıra sanatçılarının dilinin kopartılmasına mı geliyor?” dedi.

Müjde Ar katıldığı bir canlı yayında Erdoğan’ın sözleri hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine, “Ben artık dedim ki burası sözün bittiği yer. Bundan daha kötü bir şey olamaz. Şöyle söyleyeyim tabii genel olarak da konuşulanları da takip ettiğimiz de şunu görüyorum: Son derece vahim hatta vahimden de öte bir durumdayız. Genel olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu durum olarak” dedi.

Müjde Ar şöyle konuştu:

“Şimdi ben siyasetçi değilim, kültür sanat insanıyım ama öncelikle Cumhurbaşkanı’na şunu hatırlatmak isterim ki Anayasa’nın 64’üncü maddesi devletin sanat ve sanatçılarını korumasını ve desteklemesini emreder. Anayasa bildiğim kadarıyla “dil kopartmak” diye bir görev vermiyor, hükümete, devlete ve siyaset insanlarına.

FAZIL SAY’DAN SEZEN AKSU’YA DESTEK

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, sosyal medya hesabından Sezen Aksu ile çektirdği bir fotoğrafını paylaşarak Aksu’nun yanında olduğunu söyledi. Say, paylaşımında şu notu düştü:

Sezen’in tabiki yanındayız. Her ne şarkısı sözü döktürdüyse iyi etmiş, içinden geldiği gibi yapsın sanatını, hatta, sözlerin devamını da yazsın, Oratoryosunu da besteleyelim.

CANAN KAFTANCIOĞLU: DÜPEDÜZ KADIN DÜŞMANLIĞI

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancığlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sezen Aksu’ya yönelik sarf ettiği sözlere şu şekilde tepki gösterdi:

“Sanat, sanatçı düşmanlığına gelinceye kadar düpedüz ve apaçık kadın düşmanlığı… Gerisi ve gerekçesi tamamen teferruat…

Yetti artık! Bu ülkede bir kadının bile dilini koparamayacaksın! O çok kadınlar, tek adamların sesini kısmayı başaracak göreceksiniz..”

Müjde Ar’dan Sezen Aksu’ya destek, Erdoğan’a tepki

MURATHAN MUNGAN: SEZEN’İN HEPİMİZDE HAKKI VAR

Yazar Murathan Mungan, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Sezen Aksu’ya verdiği desteği gösterdi. Mungan yaptığı paylaşımda Sezen Aksu’nun herkeste emeği olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkeye bir ruh iklimi armağan eden Sezen’in dilinin de, sözünün de, sesinin de hepimizde hakkı var. Hafızanın adaleti herkesi hak ettiği biçimde hatırlar. Gerisi güncelin argosu, çaresizlerin gürültüsü…”

GENCO ERKAL: CUMHURBAŞKANI’NIN AĞZINA HİÇ YAKIŞMADI DİYECEĞİM AMA…

Sanatçı Genco Erkal da Sezen Aksu’nun yanında olduğunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile gösterdi. Erkal yaptığı paylaşımda,

“Bu dil koparma cezası hangi anayasada yer alıyor, biri bunu bize açıklasa. Herhalde cilalı taş devrinden kalma bir ceza bu. Bir cumhurbaşkanının ağzına hiç yakışmadı diyeceğim ama, biz o ağızdan neler duyduk. Alışık olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Sezen Aksu’yu hedef aldı: Uzanan dilleri koparmak görevimizdir

ÖZGÜR ÖZEL: SEZEN AKSU’YU HEDEF GÖSTERMENİZE SESSİZ KALACAK DEĞİLİZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sezen Aksu’ya yönelik sözlerine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Karşımızda artık tükenmiş umudunu hamasete gerilim ve şiddete bağlamış bir Tayyip Erdoğan var. Sezen Aksu’yu hedef göstermenize sessiz kalacak değiliz. Türkiye’yi sanatçılarının, aydınlarının, gençlerinin sindirildiği bir 3’üncü dünya ülkesine çevirmenize izin vermeyeceğiz!!!”

 

TARKAN: SEZEN AKSU CANIMIZDIR

“Şarkıcı Tarkan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sezen Aksu’nun yanında olduğunu gösterdi. Tarkan Sezen Aksu ile olan bir fotoğrafını paylaşarak şu notu düştü:

Sezen Aksu şarkıları ve varlığı ile bu topraklarda vicdanın, kalbin sesi olmuş, ülkemizin en büyük değerlerindendir.
Candır, canımızdır o.
Son günlerde kendisine yapılan haksızlık, saygısızlık ve ayıp hiç bir zaman unutulmayacak, tarihe yazılacaktır.

Bugünün tbt’si de Sezen’le yıllar önce gittiğimiz Thailand tatilinde herkesi ekip başbaşa gezip tozduğumuz, eğlendiğimiz, tanınmadan özgürlüğün tadını çıkardığımız unutulmaz anlardan olsun ❤️”

Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Erdoğan Sezen Aksu’yu hedef aldı: Uzanan dilleri koparmak görevimizdir