Seyhan Avşar hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararı

Yayın tarihi: 8 Ocak 2024 Pazartesi 1:30 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi 2:45 pm

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’le ilgili haberi sonrası hakkında soruşturma açılan gazeteci Seyhan Avşar‘a yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verildi.

Adalet Bakanı Yardımcısı Akın Gürlek’le ilgili haberine dair hakkında soruşturma açılan gazeteci Seyhan Avşar, bugün İstanbul Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.

Basın Suçları Bürosu’nda ifade veren Avşar hakkında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı verilmesini isteyen savcılık, Avşar’ı hakimliğe sevk etti. Sulh Ceza Hakimliği, Avşar hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verdi. Savcılık Avşar’ın “hakaret”, “iftira” ve “yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlarını işlediğini iddia etti.

‘BOYUN EĞMEDEN, İTAAT ETMEDEN YAZMAYA DEVAM’

Savcılık ifadesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Çok ağır faşizm koşullarından geçiyoruz. Aydınlar, akademisyenler, siyasetçiler… Yani boyun eğmeyen herkes bir bedel ödüyor. Hakkımda verilen adli kontrol kararı da benim mesleğimi biat etmeden yapmamın küçük bir bedeli. Boyun eğmeden, itaat etmeden yazmaya devam…” dedi.

Gazeteci Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlatıldı

Kaynak: TELE1