Serbest bırakıldı: Kendisinden şikayetçi olan kadını öldürdü!

Yayın tarihi: 3 Mart 2022 Perşembe 7:22 pm - Güncelleme: 3 Mart 2022 Perşembe 7:22 pm

Türkmenistan uyruklu Aman Usanov,  daha önce kendisinden şikayetçi olan Kırgızistan uyruklu Aıdınah A’yı öldürdü. Gözaltına alınan Usanov’nun emniyette işlemleri sürüyor.

İstanbul Ümraniye’de Aman Usanov’un serbest bırakılmasından 6 gün sonraki tarih olan 1 Mart 2022’de sevgilisi Aıdanah Abykaliewa arasında tartışma çıktı. Ümraniye Site Mahallesi’nde akşam 21.00 sıralarında başlayan tartışmada şüpheli Usanov, Abykaliewa’yı boğazından bıçakladı. Komşuların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Polis ekipleri şüpheli Usanov’u gözaltına alırken, Abykaliewa olay yerinde hayatını kaybetti. Savcılık talimatıyla ‘Kasten öldürme’ suçundan gözaltına alınan Aman Usanov’un emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

6 GÜN ÖNCE ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Ümraniye’de yaşayan Kırgızistan uyruklu Aıdanah Abykaliewa (41), kendisini darbettiğini öne sürerek, birlikte yaşadığı Türkmenistan uyruklu sevgilisi Aman Usanov’dan (36) 24 Şubat günü karakolda şikayetçi oldu. Polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheli Usanov, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık, ifadesinin alınmasının ardından şüpheliyi ‘Basit yaralama’ suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti. Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda şüpheli Usanov, Türkiye’de kaçak olarak yaşadığını, garson olarak çalıştığını ve sabıkasının olduğunu söyledi.

Boşandığı eski eşini öldürüp, cesedini ormanda gömen Ebubekir Karakurt tutuklandı!

“SEVGİLİMİN MAHALLEDE BİR GÖNÜL İLİŞKİSİ KURDUĞUNU ANLADIM”

Usanov’un sorgusunda emniyetteki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek “Mahallemizde bir olay yaşadık. Sevgilimin mahallede bir gönül ilişkisi kurduğunu anladım ve gizlice onları takip etmeye başladım. Sonra 2 kişi tehdit etmeye başladı. ‘Sen kızı neden korkutuyorsun, neden rahatsız ediyorsun’ diye bana çıkıştılar. Ben bu durumu sevgilimle konuşunca o da bana ‘Evet sevgilim var ne olmuş yani’ diye cevaplar verdi. Bu 2 şahıs beni silahla tehdit ettiler, beni videoya aldılar. Sonraki günlerde beni yine yakaladılar ve video çektirdiler. Ben karakola gidip durumu anlattım ancak bana yardımcı olmadılar, tutanak tutmadılar. ‘Git biraz sakinleş kendine gel’ dediler. Haklarım bana hatırlatılmadı, bu yüzden mağduriyet yaşadım” şeklinde kendisini savunduğu öğrenildi.

AVUKATTAN HAKSIZ TAHRİK SAVUNMASI

Şüpheli Usanov’un avukatı ise müvekkilinin beyanlarına katıldığını, kaçma veya delil karartma durumunun söz konusu olmadığını öne sürerek, “Müvekkilim haksız tahrike maruz kalmıştır. Müşteki müvekkilimi tehdit eden kişilerle hareket etmiştir” dedi. Avukat, müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talep etti. Hakimlik ise suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak ‘Basit yaralama’ suçundan savcılığın tutuklanma talebini reddetti. Hakimlik, şüphelinin yurt dışına çıkmama ve imza şeklindeki adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmasına karar verdi.