Esnaftan MHP’li belediyeye tepki! ‘İstanbul’a git’ demeye çalışıyorlar

Yayın tarihi: 3 Mart 2022 Perşembe 2:35 pm - Güncelleme: 3 Mart 2022 Perşembe 2:40 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın MHP’li belediye tarafından yönetilen Bayburt’u ziyaret etti. Belediye yönetiminden memnun olmadığını söyleyen bir esnaf, “Kayyum atasalar daha iyi. ‘Git İstanbul’a’ demeye çalışıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bayburt’ta esnaf ziyaretinde bulundu. Bayburtlu bir bakkal, MHP’nin yönetimde olduğu Bayburt Belediyesi’nden yakınarak, “Bayburt sahipsiz memleket abi, Bayburt’un sahibi yok. Bu belediyecilik yakışmıyor Bayburt’a. Kayyum atasalar daha iyi” dedi.

“KAYYUM ATASALAR DAHA İYİ”

Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP Esnaf Masası, bugün Bayburt’ta esnafın ve yurttaşların sorunlarını dinliyor. Ağbaba’nın ziyaret ettiği bir bakkal, “Bayburt sahipsiz memleket abi, Bayburt’un sahibi yok. Bu belediyecilik yakışmıyor Bayburt’a. Kayyum atasalar daha iyi. Şu anda burada yaşayan insan, Bayburt’tan nefret eder ama dışarıya çıktığı zaman Bayburt türküsü çıktığında gözleri dolar. Bu duruma getirdiler bize. Bu yerel yöneticilerin suçu” dedi.

Esnaf, MHP’nin yönetimde olduğu Bayburt Belediyesi’nin vatandaşa hizmet vermediğini ileri sürdü. Belediyenin ‘üç harfli’ marketlere izin verdiğini aktararak esnaf, “Bana Bayburt Belediyesi diyor ki ‘Kürşat, senin Bayburt’ta işin yok. Git İstanbul’a’. Bunları demeye çalışıyorlar. Ben işte bunu sevmiyorum. İnsanları bu kadar Bayburt’tan bıktırmak… Ciddi seviyorum, Bayburt’u çok seviyorum ama bir o kadar da nefret ediyorum. Yaşam kalitemiz düşük” diye konuştu.

Veli Ağbaba ‘Yeliz’e cevap verdi