Sera Kadıgil isyan etti! “Olası kastla insan öldürdü bunlar”

Yayın tarihi: 14 Şubat 2023 Salı 10:59 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2023 Salı 11:22 pm

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, “Asrın felaketi diye atıp tutuyorlar ya muazzam bir yıkımdı kim ne yapabilirdi falan. Bunları duyunca sinirden ne yapacağımı şaşırıyorum. Çünkü yapabilecek çok fazla şey vardı” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, iktidarın “asrın felaketi” ifadeleriyle siyasi sorumluluğunu unutturmaya çalıştığını ifade ederek tepki gösterdi.
Sera Kadıgil, “ Asrın felaketi diye atıp tutuyorlar ya muazzam bir yıkımdı kim ne yapabilirdi falan. Bunları duyunca sinirden ne yapacağımı şaşırıyorum. Çünkü yapabilecek çok fazla şey vardı. Hatay’ın depremin fay hattı üzerinde olduğu, binaların hasarlı olduğu, birçoğunun imara uygun olmadığı çok net biliniyordu. İnsanların durumu olmadığı için bu evlerde yaşamaya devam ettiler” ifadelerini kullandı.

“OLASI KASTLA İNSAN ÖLDÜRDÜ BUNLAR”

Felaketteki ihmaller dizisine dikkat çeken Sera Kadıgil, “Bu yıkımın sorumluları var. En başta müteahhitler. O müteahhitlerden rüşvet yiyip bunlara yol veren yerel yöneticiler, temiz bir yerel yönetici gelip çözüm üretmeye çalıştığında asla ulaşamadıkları, hiçbir işe yaramayan o bakanlık, bakanlık görevlileri, bunlara göz yuman insanlar birinci dereceden katil. Olası kastla insan öldürdü bunlar.” dedi.

“48 SAAT DEVLETSİZ DURDU”

Kadıgil ayrıca iktidarın felakete müdahale konusunda geç kaldığına vurgu yaptı. Kadıgil, “ Bu deprem pazartesi sabah oldu. Bu depremin maliyetinin ne kadar büyük olduğuna dair AFAD raporu saat 05:00’te ‘ben bu ülkedeki her şeyi tek başıma yöneteceğim’ diye tutturup, ülkeyi mahveden o şahıs, saat 05:00’te o rapor olmasına rağmen, TİP’in 2 milletvekili ve 2 tane arabasının, 15 kurtarma görevlisinin pazartesi akşamı intikal ettiği yerde 48 saat devletsiz durdu” şeklinde konuştu.

Sera Kadıgil ağlayarak anlattı: ‘Sesimi duyan var mı?’ diye bağırdıklarında çığlıklar yükseliyor