Sera Kadıgil ağlayarak anlattı: ‘Sesimi duyan var mı?’ diye bağırdıklarında çığlıklar yükseliyor

Yayın tarihi: 13 Şubat 2023 Pazartesi 9:38 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2023 Pazartesi 9:38 pm

Hatay Antakya’dan son durumu anlatan TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, “48 saatte hiçbir şey yapamadık. On binlerce insandan bahsediliyor şu anda yıkılan binaların altında kalan. Yakın zamanda düzelecek gibi değil” dedi.

TELE1  ekranlarında yayınlanan Habere Doğru programında Zeynel Lüle’nin konuğu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil oldu. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Antakya’dan son duruma dair konuşan Kadıgil, “Antakya’da şu an asrın katliamı yaşanıyor. Antakya diye bir yer yok” dedi.

TİP’in kurduğu Afet Koordinasyon Merkezi’nde 300’e yakın depremzedeyi misafir ettiğini söyleyen Kadıgil, TİP’in bölgeye ilk ulaşanlardan olduğunu aktardı.

Kadıgil, 150 kişiye yakın bir arama kurtarma ekibi kurduklarını ve 200’e yakın insanı kurtardıklarını ancak çok daha fazla sayıda cenaze çıkardıklarını ve binlerce insanın cenazelerini alabilmek için beklediğini ifade etti.

10 ili yıkan deprem felaketinde sekizinci gün!

48 SAATTE HİÇBİR ŞEY YAPAMADIK

“En çok canımı yakan şeyi anlatayım” diyen TİP Sözcüsü Kadıgil, şöyle konuştu:

“Hatay ilk depremde göçtü ve buraya ilk ulaşan arama kurtarma bilmemesine rağmen can havliyle gelen arkadaşlarımdan dinledim. İlk geldiklerinde Armutlu Mahallesi’ne giriyorlar. Yürürken ‘Sesimi duyan var mı’ diye bağırdıklarında binaların tamamından çığlıklar yükseliyor. Ellerinden geldiğince bir kısmına yardım edebiliyorlar. Ertesi gün İBB ekipleri, başka belediyelerden ekipler geliyor ama bu insanların beşte birini kurtaramadık. Çünkü o 48 saat o kadar önemliydi ki… o 48 saatte hiçbir şey yapamadık. On binlerce insandan bahsediliyor şu anda yıkılan binaların altında kalan. Yakın zamanda düzelecek gibi değil”

Kadıgil bu esnada gözyaşlarını tutamadı.