Şenyaşar davasında tutuklu iki sanık tahliye edildi! Ferit Şenyaşar TELE1’e konuştu

Yayın tarihi: 10 Ekim 2022 Pazartesi 3:28 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2022 Pazartesi 4:55 pm

Özel Haber: Letisya Azak

Şenyaşar ailesine yönelik hastanede yapılan katliam dosyasından “delilleri karartmaktan” tutuklanan Müslüm Yıldız ve İbrahim Halil Şimşek tahliye edildi. Kararın ardından TELE1’e konuşan Ferit Şenyaşar, “O iki kişi kamunun tepkisini dindirmek için tutuklanmıştı. Kararı bekliyorduk. Bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesine saldırmış, başlayan olaylarda Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

AKP’li Yıldız’ın yakınları Suruç Devlet Hastanesi’nde de saldırılarını sürdürmüş, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar eşi Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek öldürülmüştü. Yaşanan olaylarda AKP’li milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da bulunamayan bir silahtan çıkan mermi ile yaşamını yitirmişti.

Şenyaşar ailesinin 14 Haziran 2021 tarihinde maruz kaldığı katliamlar, aynı gün ve devamı olmasına rağmen iş yeri ve hastane olarak ikiye ayrılmıştı.

Gizliliğin devam ettiği hastane dosyasında 4 yıl aradan sonra kamuoyu baskısı sonucu AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız’ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklanmıştı. 2 Nisan 2021’de tutuklanan iki kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi. AKP’li Yıldız’ın yeğeni Osman Şah Yıldız, sosyal medya hesabından “delilleri karartmaktan” tutuklanan Müslüm Yıldız ve İbrahim Halil Şimşek’in tahliye edildiğini duyurdu.

“ANNE HAKKINDA 17 SORUŞTURMA AÇILDI”

Tahliye kararının ardından TELE1’den Luiz Letisya Azak’a konuşan Ferit Şenyaşar, şunlar söyledi:

Kamunun tepkisini dindirmek için o iki kişi tutuklandı. Yarın öbür gün diğerlerinin de bırakılacağı söyleniyor. Zaten bekliyorduk. Bunu kabul etmiyoruz. En son adliye dışında oturduğumuz alan bariyerlerle kapatıldı, sadece “Adalet” yazılı pankartlarımıza el konuldu. Anne bugün yine ifadeye çağırıldı. Hakkında 17 tane soruşturma açıldı. Ama hastanede bir insanlık suçu işlenmiş, 3 insan katledilmiş, hala davada gizlilik kararı devam ediyor ve soruşturma aşamasında.

“DÖRT YIL GEÇTİ HALA İDDİANAME YOK”

Savcıların kaçtığını öne süren Şenyaşar “Tahliye kararını Tosya Savcısı bizimle paylaşmıyor. Milletvekilinin akrabaları paylaşmış. Bizim açımızdan adliye içinde muhatap kimse yok. Savcılar bizden kaçıyor. Dört yıl geçti ortada hala iddianame yok. Biz mücadelemizi bırakmayacağız. Bu düzen elbet değişecek.” diye konuştu.

Eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’a beşinci dava