Semih Turan ilçe ilçe saydı! İşte CHP’nin İstanbul’da kazanabileceği belediyeler

Yayın tarihi: 27 Şubat 2024 Salı 11:35 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2024 Salı 11:39 pm

Bulgu Araştırma Başkanı Semih Turan TELE1’de yayınlanan Söz Bizde programına konuk oldu. Turan CHP’nin İstanbul’da elinde buldurduğu belediyeleri kaybetme şansının olmadığını ancak bunların üzerine kazanabileceği ilçelerin olduğunu söyledi.

Yerel seçimler yaklaşırken partilerinde kazanacağı kaybedeceği belediyeler tartışılmaya başladı. Bulgu Araştırma Başkanı Semih Turan, TELE1’de yayınlanan Söz Bizde programına konuk oldu. Murat Taylan ve Salim Şen’in sorularını yanıtlayan Turan CHP’nin İstanbul’da elinde bulundurduğu belediyelerde kayıp yaşamayacağını söyledi.

Sosyolog Semih Turan toplumda artan şiddetin kaynağını tek tek anlattı

Kent uzlaşısına değinen Turan, “Geçmişte Esenyurt’ta böyle bir durum vardı. Şu anda o kent uzlaşısı ile aday değişti. Orada öyle bir risk vardı o risk ortadan kalktı. Mevcut belediyelerden kaybetme şansı çok yok” dedi.

CHP’nin elindeki belediye sayısını arttırma şansının olduğunu ileri süren Turan, “Arttırma şansı var mı Üsküdar, Eyüpsıltan, Tuzla, Bayrampaşa Sancaktepe, Çekmeköy… Buraları alabilme ihtimali yüksek olan yerler. Sarıyer’deki seçmen profiline bakınca CHP’nin tekrar kazanacağını görüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1