Selvi’den ‘yeni parti kuracağı’ iddia edilen Muharrem İnce için flaş iddia!

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2020 Pazartesi 11:54 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2020 Pazartesi 11:54 am

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP’li Muharrem İnce’nin partisinden ayrılarak yeni bir parti kuracağı yönündeki söylentilerle ilgili kulis aktardı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılarak yeni bir parti kuracağı iddialarına yenisini ekledi. Selvi, İnce’nin kurultaydan sonra çok talep aldığını, bayramdan sonra ekibini toplayıp kararını netleştireceğini öne sürdü.

Muharrem İnce’den “yeni parti kuracak” iddialarına yanıt

İlk olarak Hürriyet yazarı Yalçın Bayer’in köşesinden duyurduğu iddialarla ilgili olarak dün Muharrem İnce bir paylaşımda bulunmuş, “Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. Herkese iyi bayramlar.” demişti.

‘İNCE KAMUOYUNU YOKLAYACAK’

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP’li Muharrem İnce’nin partisinden ayrılarak yeni bir parti kuracağı yönündeki söylentilerle ilgili kulis aktardı.

Muharrem İnce’nin anket yaptırdığını da iddia eden Abdulkadir Selvi’nin bugünkü yazısı şöyle:

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer’in yazılarından öğrendi Türkiye Muharrem İnce’nin yeni parti kurma hazırlıklarını.

Muharrem İnce, her kritik karar öncesinde olduğu gibi yine Bodrum’a çekildi. Hem tatil yapacak hem de kamuoyunun nabzını yoklayacak. CHP gibi bir partiden ayrılıp yeni bir parti kurma kararını almak kolay değil. Daha önce yeni parti kurma iddialarını jet hızıyla yalanlayan Muharrem İnce bu kez uzun süre sessiz kaldı. Dün sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. ‘Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım’ dedi. Ama dikkat edin, parti kuracağı yönündeki haberleri yalanlamadı. Muharrem İnce nabız yokluyor.

TABANDAN BÜYÜK TALEP VAR

İnce’nin parti kurma konusunu artık gündemine aldığı konuşuluyor, bayramdan sonra ekibini toplayıp kararını netleştirmesi bekleniyor. Yakın kurmaylarına “Kurultaydan sonra çok talep alıyorum” dediği söyleniyor.

İKİ AYRI ANKET

Muharrem İnce’ye yakın ekibin potansiyeli belirlemek için iki ayrı kamuoyu araştırma şirketine anket yaptırdığı ifade ediliyor. “Muharrem İnce parti kursa oy verir misiniz” sorusuna yüzde 7 ve yüzde 9.5 oranında “evet” yanıtı verildiği belirtiliyor.

AĞUSTOSTA NETLEŞECEK

2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiasını sürdüren İnce’nin, CHP kurultayından sonra parti kurmak için nabız yoklamaya başladığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun yeni parti kurma konusunda takınacağı tavrı merak eden Muharrem İnce’nin kararını ağustos ayında netleştireceği söyleniyor.