Selvi talimatı aldı, görevini aksatmıyor! Hedefinde Kılıçdaroğlu var

Yayın tarihi: 30 Eylül 2022 Cuma 8:21 am - Güncelleme: 30 Eylül 2022 Cuma 8:27 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘gereğini yapacaksın’ dediği Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu konu edindi. Selvi, İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmadığını iddia etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda kendisine “Şehir hastaneleri ile konusunda muhalefetin sesi biraz kesildi. Nasıl karşılıyorsunuz?” diye soran Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye, “Valla Abdülkadir Bey artık köşenden gereğini yapacaksın” yanıtını vermişti.

Erdoğan canlı yayında Abdülkadir Selvi’ye talimat verdi: Köşende gereğini yapacaksın

Erdoğan’ın kendisine verdiği ‘talimatın’ ardından dünkü yazısında Altılı Masa’yı hedef alan Abdulkadir Selvi’nin gündeminde bugün de aynı konu vardı. Selvi bugünkü yazısında, Altılı ’lı Masa’nın yarısının Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını onaylamadığını iddia ederken, “Saadet Partisi ise arafta. İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu mevcut durumda sadece CHP ile DP’nin desteğini sağlayabilmiş durumda.” dedi.

“ADAY OLURLARSA CHP’DEN İSTİFALARI İSTENECEK”

Selvi yazısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylık istemeleri durumunda partiden istifa etmelerinin de isteneceğini öne sürdü. Selvi, “Akşener, yaptığı çıkışla Kılıçdaroğlu’nun önünü keserken, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu tekrar denkleme soktu. Ancak masayı dağıtma pahasına Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığında kararlı. Kılıçdaroğlu için ya 6’lı masanın ortak adayı olur ya da Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olur deniliyor. Böyle olunca, Yavaş ve İmamoğlu aday oldukları takdirde CHP’den istifaları istenecek.” ifadelerini kullandı.

Selvi’nin yazısında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“KILIÇDAROĞLU SADECE DP VE CHP’NİN DESTEĞİNİ SAĞLADI”

“İYİ Parti’de Kılıçdaroğlu konusunda bir direnç yaşanıyor. Koray Aydın’ın etrafındaki 22 milletvekilinin karşı olduğu, il başkanlarının yarısının ise istemediği söyleniyor.
Ama daha ilginci, Meral Akşener’le görüşen Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun da Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamayız dedikleri ifade ediliyor.
Bu durumda 6’lı masanın yarısı Kılıçdaroğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adaylığını onaylamıyor diyebiliriz. Saadet Partisi ise arafta. İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu mevcut durumda sadece CHP ile DP’nin desteğini sağlayabilmiş durumda.”

ERDOĞAN’DAN BAHSETMEYİ UNUTMADI

Abdulkadir Selvi’nin yazısının son kısmında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine ‘gereğini yapacaksın’ dediği yayından bahsetmesi de dikkat çekti. Selvi Erdoğan ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan gün içerisinde Etlik Şehir Hastanesi’nin açılışını yapmış, programa ise MGK toplantısından çıkıp gelmişti. O nedenle yorgun olmasını bekliyordum. Tam tersi oldu. Erdoğan tedirgin eden değil, tam aksine güven veren samimi ve sahici bir lider. O nedenle program soru-cevapla akıp gitti. Program ilerledikçe Erdoğan daha çok açıldı. Program bittikten sonra İletişim Başkanı Fahrettin Altun yanına yaklaşınca, “Bitti mi? Erken mi bitti?” diye sordu. Fahrettin Altun, programın bir buçuk saat sürdüğünü söyleyince, “Ne çabuk bitti” dedi. Ucu açık bir program olsa herhalde biz gece yarısını bulurduk.”

Erdoğan’dan talimatı alan Selvi’den 6’lı masaya salvo