Selçuk Tepeli’nin ‘sığır’ ifadesine inceleme başlatıldı

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2024 Cuma 4:24 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma 4:33 pm

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Taha Hüseyin Karagöz’ün Özgür Özel’le fotoğrafını yorumlarken ‘sığır’ ifadesini kullanan sunucu Selçuk Tepeli için inceleme başlatıldığını açıkladı.

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen gazeteci Taha Hüseyin Karagöz’ün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaretine tepkiler sürerken, NOW Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli buluşmayla ilgili “Ben olsam o fotoğraf yerine bir sığırla fotoğrafım olsun isterdim” yorumunda bulundu.

Mynet Genel Yayın Yönetmeni Ersel Yıldırım’a konuşan Tepeli hakkında bu yorumu nedeniyle RTÜK’ün inceleme başlattığını söyledi. Şahin şunları söyledi:

“Genç gazeteci arkadaşımız Taha Hüseyin Karagöz’ün Sayın Özgür Özel ile fotoğrafı sonrasında sabahtan akşama kadar özgürlük, kapsayıcılık naraları atan, sözde duayen bir kişi, kendi mecrasında her iki taraf için ağza alınmayacak hakaretler yapabiliyor ve neredeyse ‘Katli vaciptir’ diye fetva verecek hezeyanda bulunabiliyor.

Bir diğeri ise ulusal bir kanalın ana haber sunucusu güya. Ayrımcılıktan, kavgadan beslenen, reytingini sadece bir siyasi parti sözcüsü gibi tek taraflı ayrıştırıcı dil ile verdiği haberlerden medet umarak sağlayan kişilerin ve zihniyetin olduğu bir ortamda biz hep birleştirici, kapsayıcı, tarafsız olmaya devam edeceğiz. Yeri gelmişken ifade edeyim, RTÜK uzmanlarımız ilgili yayını incelemeye aldı, yayıncılık ilkesi ihlali var ise gereği yapılacaktır.

Emin olun bu örneklerini vermiş olduğum zihniyet ve savunucuları her zaman böyle taraflıdır. Ben ve benim gibi düşünenler ise her zaman onlardan daha çok tarafsız olduk ve böyle davrandık.”

Selçuk Tepeli: Mesela ben olsam ‘Taha yerine’ bir sığırla fotoğrafım olsun isterdim

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: My Net