Selahattin Demirtaş tüm liderlere seslendi! “Ya içeride ya dışarıda”

Yayın tarihi: 23 Ocak 2023 Pazartesi 4:21 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2023 Pazartesi 4:21 pm

Demokrasi ittifakının kurulamadığı eleştirisinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “üm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda!” ifadelerini kullandı.

Tüm muhalefetin 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde ortak aday etrafında birleşmesine yönelik tartışmalar sürerken eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Üç yıldır demokrasi ittifakı kurulması için çaba sarfettiklerini fakat kurulamadığı eleştirisinde bulunan Selahattin Demirtaş, “Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Tüm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda!” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

“Üç yıldır demokrasi ittifakı olsun diye çırpınıp durduk, olmasın diye muhalefet dahil herkes üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Halk demokrasi ittifakını yoksullaşarak kurdu, partiler ne yazık ki kuramadı.

Şimdi önümüzde dört ay var, ortak aday diyoruz, yine herkes, olmasın diye ne gerekiyorsa yapıyor. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Tüm liderlere sesleniyorum, yakında hepinizle bir araya geleceğiz. Ya içeride ya dışarıda!

Neyse ki bu seçimi siyasetçiler değil, halk kazanacak. Ya tam demokrasi Ya mutlak diktatörlük Kendi gücünüze güvenin, inanın ve dört ay boyunca enerjiyle çalışın. Kesinlikle kazanacağız.”

Demirtaş: İstersem bir günde çıkarım ama onurumu yitirip, ölmeyi tercih ederim