Şekip Mosturoğlu’ndan Şike Kumpası’nı savunan AKP’li adaya: FETÖ’nün istediğini yapıyor

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 12:03 am - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 12:10 am

Haber: Ceren Ural

AKP Trabzon adayı Ahmet Metin Genç’in FETÖ’nün Şike Kumpası’na deste çıkan açıklamalarına tepki gösteren Kumpas dönemi Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, “Tam FETÖ’nün istediği şey bu” dedi.

FETÖ’nün 3 Temmuz 2011 tarihli Şike Kumpası dönemi Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Dr. Çiğdem Bayraktar Ör’ün TELE1 ekranlarında sunduğu “Türkiye’nin Gündemi” programına katıldı.

Şekip Mosturoğlu, AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç’in “Allah ömür verdiği sürece, bu dil bu ağızda durduğu sürece ve bu parmaklar yazdığı sürece ‘şike’ ve ‘Fenerbahçe’ kelimelerini yan yana kullanmaya devam edeceğim” sözlerine tepki gösterdi.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Ahmet Metin Genç’in yaptığı açıklamanın toplumsal kutuplaşma açısından çok tehlikeli bir açıklama olduğunu ve hukuken de suçu ve suçluyu övme anlamına geldiğini belirten Mosturoğlu, suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Genç’in açıklamalarının FETÖ’nün istediği yönde açıklamalar olduğu değerlendirmesinde bulunan Şekip Mosturoğlu şunları söyledi:

“Suçu ve suçluyu övüyor kendisi. Türk Ceza Kanunu’na göre suç ve yaptırımı var. Bu açıklamalarına dair suç duyurularında bulunulacaktır. Ben de yapacağım. Açıkça söyleyeyim sizin vesilenizle. Bizim yapığımız yazılı açıklama da çok belli. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından bütün yönleriyle aydınlatılmış ve karara bağlanmış bir süreci ve o süreci sahneye koyup oynayanın FETÖ menspları olduğu bu kadar net tespit edilmişken yerel yöneticilerin halâ o süreçten kendilerine avantaj elde etme gayretleri ben açıkça söylüyorum siyasi etiğe de aykırı, ahlaka da aykırı. Ben de 3 Temmuz’un mağdurlarından bir tanesiyim. Beyefendi böyle göğsünü gere gere söylüyor, ben de beraat eden insanlardan birisiyim. Hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından da bu süreçle ilgili benimle ilgili ve sayın İlhan Ekşioğluyla ilgili verilmiş kararı var. Beyfendinin anlattığı gibi değil süreç. Kendi kamuoyunu da zehirliyor ve o zehir sonucunda böyle istenmeyen olaylar oluyor. Ben eminim ki bu sahaya çıkan insanların çoğu bu zehirlenmenin sonucunda normal kafayla yapamayacakları eylemleri adrenalin de yüklenince böyle yapabiliyorlar. Bu çok tehlikeli bir oyun. Mahalli idarede de olsa ülke idaresi de olsa siyasetin herhangi bir yerinde mahkeme kararlarıyla aydınlanmış bir konuyu bu süreçlere malzeme etmek bence çok tehlikeli ve tam FETÖ’nün istediği şey bu. Ekmeğine yağ sürmek gibi bir şey. Başka bir açıklaması yok.”

Fenerbahçe’den FETÖ’nün şike kumpasını savunan AKP’li aday hakkında suç duyurusu

AKP Trabzon adayı Ahmet Metin Genç’in FETÖ’nün Şike Kumpası’na deste çıkan açıklamalarına tepki gösteren Kumpas dönemi Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, “Tam FETÖ’nün istediği şey bu” dedi.

Kaynak: TELE1