Fenerbahçe’den FETÖ’nün şike kumpasını savunan AKP’li aday hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 22 Mart 2024 Cuma 12:53 pm - Güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma 1:10 pm

TELE1 Spor Servisi

Fenerbahçe, FETÖ’nün şike kumpasını savunan AKP’nin Trabzon Adayı Ahmet Metin Genç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fenerbahçe, FETÖ’nün şike kumpasını savunan AKP’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Tüm bunların ötesinde, gerçekleşen bu basın toplantısı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugüne kadar dile getirdiğimiz siyaset-futbol ilişkisindeki çarpıklığın en net göstergesi olmuştur” denildi.

AKP adayı Trabzonspor’un toplantısında FETÖ’nün şike kumpasına arka çıktı

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

“Trabzonspor’un düzenlediği basın toplantısında Ortahisar Belediye Başkanı ve  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç açıklamaları ile infial yaratmıştır.

Futbol üzerinden oy devşirmeye çalışarak siyasi rekabette kendisine avantaj sağlamaya çalışan Ahmet Metin Genç, Türkiye’nin en köklü camialarından ikisini hedef alarak, kazanmak için her yolun mübah olduğu bir anlayışla hareket etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti mahkemelerinin verdikleri kararları hiçe sayan bu anlayışı ile tehlikeli bir oyunun parçası olmakta ve açık bir şekilde FETÖ kumpası olan 3 Temmuz davamızla ilgili terör örgütünün argümanlarını kullanmaktadır.

Halkı kutuplaştıran ifadelerin sahibi siyasetçiye hatırlatmak isteriz ki;

Argümanlarını kullandığı terör örgütü, milli değerlerimizi hedef alan sayısız kumpası ülkemize yaşatmış, 17-25 Aralık operasyonları, 15 Temmuz darbe girişimleri ile öncelikle devletimizin varlığına ve birliğine kast etmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve ailesini hedef almıştır.

Bahsi geçen siyasetçinin açıklamaları hem 6222 sayılı Kanun hem de Türk Ceza Kanunu (TCK) açısından suç teşkil etmektedir.

Açıklamalar, aynı zamanda FIFA tarafından düzenlenen etik kurallara da aykırılık teşkil etmektedir.

Bu aykırılıklar çerçevesinde, konunun FIFA’nın gündemine gelmesi durumunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun daha önceki emsal kararlarda göz önüne alındığında, ağır cezalarla karşı karşıya kalma riski yüksektir.

Tüm bunların ötesinde, gerçekleşen bu basın toplantısı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugüne kadar dile getirdiğimiz siyaset-futbol ilişkisindeki çarpıklığın en net göstergesi olmuştur.

Spor camiasının her zaman siyaset üstü bir noktada olması gerektiğini defalarca ifade etmeye çalıştık. Bu konudaki duruşumuzdan asla taviz vermemekle beraber, aynı hassasiyeti siyasetçilerin de göstermesi gerektiğine inanıyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak hakkımızda haddini aşan ifadelerle beyanatlar veren Ahmet Metin Genç hakkında gerekli suç duyurularında bulunulmuştur.”

NE OLMUŞTU?

Siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı basın toplantısında, AKP adayı Ahmet Metin Genç, yaptığı konuşmada Trabzonspor’u savunurken, Beşiktaş ve Fenerbahçe için “UEFA’nın sitesinde güncel olarak şikeci kulüp olarak duruyorlar” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın 2011 Süper Kupa maçını oynamak istemesini eleştiren Genç, “Aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Yok öyle bir şey” dedi.

Ardından konuşma yapan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suçiçmez, açıklamalarını sürdürdüğü sırada AKP’li Genç’in tepkisiyle karşılaştı.

Suiçmez, “Türkiye’de, sporun geldiği noktayı sadece bir başka kulübe bağlamak doğru değildir. Bunun bir sorumlusu, üst aklı vardır. Sadece Fenerbahçe Spor Kulübü’nü veya Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı üzerinden burada söz söylersek, doğru bir tespit yapmayacağımızı düşünüyorum. Mehmet Uçum, yazısını okudunuz mu? Adalet Bakanı, yaptığı açıklamayı okudunuz mu?” dedi.

O sırada AKP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Genç, “Siyaset yaptığın için rahatsızım.” diyerek oturduğu yerden kalktı.

Suiçmez, “Siyasetin alasını siz yaptınız. 2010-11 kupasının kimde olduğunu herkes biliyor. Senden izin alacak değilim konuşmak için.” diyerek konuşmasına devam etti.

Genç de, yanındaki kişilerle birlikte salonu terk etti.

Suçiçmez sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı:

Kimse, kimseden fazla Trabzonsporluluk taslamasın. Bu maç ikiye ayrılarak incelenmelidir. Birisi futbol sahasında kalan kısmı, diğeri de maç bittikten sonra yaşananlardır.

Beşiktaş’tan şike kumpasını savunan AKP’nin Trabzon adayına sert yanıt!

Aziz Yıldırım’dan Fenerbahçe’ye ‘şikeci’ diyen AKP’li adaya sert yanıt!

Fenerbahçe , ahmet metin genç, şike, şike kumpası, fetö, trabzonspor

Kaynak: HABER MERKEZİ