Şehit Yasin Karaca’nın son görüntüsü: Komutanım yolumuz ne yolu?

Yayın tarihi: 24 Aralık 2023 Pazar 1:44 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2023 Pazar 1:54 pm

Irak’ın kuzeyinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın, silah arkadaşları ile çektiği karlar altındaki görüntülerde, “Kızıl Elma’ya kadar devam komutanım” dediği görüldü.

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 6 asker şehit oldu. Şehit olan askerlerden bir olan Tokat’ın Almus ilçesi Ormandibi köyünde yaşayan Zahide-Ahmet Karaca çiftinin 7 çocuğundan 4’üncüsü ve bekar olan Yasin Karaca’nın silah arkadaşları ile çektiği görüntüler ortaya çıktı.

Şehidin yanındaki komutanına “Yolumuz ne yolu komutanım?” diye sorduğu, yanındaki askerin “Şehitlik yolu” diye cevap verdiği, Karaca’nın “Kızıl Elma’ya kadar devam komutanım” dediği görüldü.

Şehit olan altı askerin kimlikleri belli oldu

SOSYAL MEDYA PROFİLİNDE BULUNAN YAZI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Karaca’nın şehadet haberini gece saatlerinde baba ocağına ulaşmıştı. Şehidin cenazesi yarın Ormandibi köyünde toprağa verileceği öğrenilirken Şehit Karaca’nın sosyal medyadaki profilinde ki yazı dikkat çekti. Şehidin sosyal medya profilinde “Her şey vatan için, can için, canan için, göz kırpmaz can veririz bir avuç toprak için” şeklinde yazdığı görüldü.

Kaynak: TELE1