Sedat Peker’in rüşvet iddialarıyla verdiği isimlerle ilgili ilk hamle Hürriyet’ten geldi! Yazıları çıkarıldı

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2022 Pazar 12:03 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2022 Pazar 12:03 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Sermaye Piyasası Kurulu’nda döndüğünü iddia ettiği bir rüşvet çarkı hakkında paylaşımlarda bulundu. Peker, çarkın dişlilerinden birinin ise basın olduğunu dile getirdi. İddialarda ismi geçen Burak Taşçı’nın Hürriyet gazetesindeki yazılarının tamamı internet sitesinden kaldırıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Deli Çavuş hesabı üzerinden çok ciddi iddialarda bulundu. Peker, borsada yatırımcıların yasal hakları olan sermaye artırımı için rüşvet vermeye zorlandıklarını öne sürdü.

Peker, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren’den rüşvet koparmaya çalıştığını iddia etti. Sineren, Peker’in konuyla ilgili yayımladığı Whatsapp yazımsılarını da dün Halk TV’de doğruladı. Peker’in iddialarına yer alan bir başka isim ise Hürriyet gazetesinden Barış Taşçı oldu.

İddiaların odağındaki Mine Tozlu Sineren, Sedat Peker’i doğruladı

Peker, Hürriyet Gazetesi ekonomi muhabiri Burak Taşçı’nın borsa manipülasyonunda rol oynadığını iddia ederek Sineren aleyhinde isteyerek aleyhte haber yaptığını öne sürdü. Peker’in iddialarının ardından Hürriyet, Taşçı’yı yazarlar kısmından çıkardı. Hürriyet gazetesinin internet sitesinde Taşçı’nın bağlantısına girildiğinde yazıların görülmediği fark edildi. 

Kılıçdaroğlu: Bizden yana onlardan yana tefeci yok hepsi milleti düşmanı