Sedat Peker’in ‘basın danışmanı’ Emre Olur’dan Süleyman Soylu’ya üç kuruşluk dava

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı 10:15 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 10:15 am

Sedat Peker’in ‘basın danışmanı’ Ahmet Emre Olur, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘3 kuruşluk’ dava açacağını duyurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde “dijital tecrit” altında tutulan ve organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla yargılanan Sedat Peker’in ‘basın danışmanı’ Ahmet Emre Olur sosyal medya hesabından eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘3 kuruşluk’ tazminat davası açacağını duyurdu.

Soylu, geçtiğimiz eylül ayında Arnavutluk’ta yakalanarak Türkiye’ye getirilen Olur hakkında, “Emniyet Teşkilatımızı, sıkı takiple bir soysuzu daha ülkemize getirdiği için tebrik ederim” demişti.

Soylu’nun paylaşımını alıntılayan Olur, “9 ay tek başıma Bolu F Tipi cezaevinde yattım. Bir gün olsun devletime kötü söz etmedim. Bugüne kadar hiçbir suç işlemediğim gibi utanılacak hiçbir şey yapmadım, doğru bildiğim yolda ilerlemeyi kendime görev bildim. Bu dünyaya bir kez daha gelebilmek mümkün olsaydı yine Kafkas ve Yugoslavya göçmeni müslüman Türk ailemin evladı olmak isterdim. Soyum ve aile fertlerimle onur duyuyorum. Hukuk önünde hesaplaşacağımız bir gerçek ancak benim için önemli olan Allah’ın mahkemesinde hesaplaşmak. Ancak yine de değerli avukat arkadaşlarımdan yarın 3 kuruşluk tazminat davası açmalarını rica ettim” ifadelerini kullandı.

Sedat Peker’in avukatından BAE-Türkiye anlaşmasına ilk yorum