Seda Sayan’ın programında göbek atan doktoru RTÜK’e sordu

Yayın tarihi: 29 Eylül 2021 Çarşamba 12:28 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 9:54 am

Seda Sayan’ın programında Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat göbek attı. RTÜK Üyesi Taşçı da duruma tepki gösterdi.

Sabahın Sultanı Seda Sayan programına konuk olan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat, canlı yayında roman havasıyla göbek attı. Sağlık hakkında soruları yanıtlamak için canlı yayına çıkan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat, dans etmesi eleştirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) İlhan Taşçı da duruma tepki gösterdi ve “Göbek atarak hasta arayan doktora, RTÜK bir şey der mi acaba!?” dedi.

İNCELEME İSTEĞİ

TTB Merkez Konseyi üyesi Prof. Dr. Vedat Bulut’un resmi bir yazıyla Dr. Banu Küçükpolat’ı İstanbul Tabip Odası’na gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Sabahın Sultanı Seda Sayan” adlı televizyon programında konuk olan Op. Dr. Banu Küçükpolat’ın tıbbi deontoloji ve hekimlik meslek etiği kuralları ışığında disiplin işlemleri yönünden değerlendirilmesini ve sonucundan tarafımıza ve ilgililerine bilgi verilmesini bekleriz.”