Seçime ‘darbe’ diyen Soylu’dan ‘inandırdım mı’ bakışı

Yayın tarihi: 29 Nisan 2023 Cumartesi 10:02 am - Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi 10:02 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Eyüpsultan’da AKP temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmasındaki tavırları sosyal medyada gündem oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Eyüpsultan’da AKP temsilcileriyle bir araya geldi. Bağcılar Halk Sarayı’ndaki partililerle buluşmasında, “Buraya gelme amacımız şudur: Siz, 21. yüzyılın başından itibaren büyük bir devrim gerçekleştirdiniz. Ülkemize ve Türkiye’ye insanların hayal bile edemeyeceği imkanları sundunuz. Bu ülkede ötekileştirilmiş insanları, eli tersiyle itilen bireyleri bir araya getirdiniz. Bu ülkede medya aracılığıyla Başbakanlarımıza ve Cumhurbaşkanlarımıza ayar verilirken, Amerika Başkanı ve Amerika’nın bize parmak sallarken, ezberleri bozdunuz” şeklinde konuşan Soylu’nun konuşurken kendinden geçmesi sosyal medyada gündem oldu.

Heyecanlı bir şekilde devam eden konuşmasında Soylu, “Tayyip Erdoğan, AK Partililer ve Cumhur İttifakı bugün şunu söylüyor: Türkiye önüne 20 yıl koydu, sonra 50 yıl koydu, ardından 70 yıl koydu. Şimdi ise size inanarak 100 yıllık bir hedef koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Soylu, “21 yılda o kadar büyük işler yaptınız ve gerçekleştirdiniz ki, kim ne derse desin, hangi iftirayı atarsa atsın. Ayasofya’nın minaresi kadar başınız dik olsun, dik olsun” dedi.

AKP listeleri belli oldu! Süleyman Soylu, Derya Yanık, Fatih Dönmez milletvekili adayı