AKP listeleri belli oldu! Süleyman Soylu, Derya Yanık, Fatih Dönmez milletvekili adayı

Yayın tarihi: 9 Nisan 2023 Pazar 11:01 am - Güncelleme: 9 Nisan 2023 Pazar 5:06 pm

AKP’nin listelerinde yer alan isimler belli oldu. AKP’nin milletvekili adayları arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yer alırken, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ise üç dönem kuralına takıldı.

Milletvekili aday listelerinin YSK’ye teslim saatleri yaklaşırken partilerin milletvekili adayları belli oldu. AKP’de Süleyman Soylu, Fuat Oktay, Derya Yanık, eski bakan Abdülhamit Gür gibi isimler dikkat çekerken, Binali Yıldırım Mustafa Şentop, Hamza Dağ gibi isimler ise üç dönem kuralına takıldı.

YSK’YE SUNULDU

AKP milletvekili aday listesini YSK’ya teslim etti. Milletvekili aday listesini YSK’ye teslim eden AKP’li Ali İhsan Yavuz açıklama yaptı.

Yavuz açıklamasında şunları söyledi:

“Bildiğiniz üzere seçim takvimi işliyor. Sayılı günler kaldı. Büyük bir titizlikle yerine getiriyoruz. 3 dönem prensibini daha da genişleterek uyguladık. Mevcut milletvekillerinden 42’si 3 döneme takıldığı için, 9 arkadaşımız, aralıklı da olsa 3 dönem yaptığı için, 4 arkadaşımız, 4 dönem yaptığı için 10 arkadaşımız da 5 dönem yaptığı için listede yer almadı. 65 arkadaşımız için tüzükteki kuralı uyguladık. Mevcut milletvekilimizden 104 arkadaşımız listelerimizde yer aldı. Listede yüzde 65 oranında değişikliğe gitmiş olduk. En genç adayımız 18 yaşındaki Nisa Alptekin, İzmir’den aday oldu. En yaşlı adayımız Şamil Ayrım, 73 yaşında İstanbul 3. bölgeden adayımız oldu. Ayrıca her kesimden genç, kadın, engelli adayımız var.

ÜÇ DÖNEM KURALINA TAKILAN İSİMLER

AKP listelerine üç dönem kuralına takıldığı için giremeyen isimler ise şöyle:

Meclis Başkanı Mustafa Şentop

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım

AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz

AKP Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Mustafa Elitaş ve Yılmaz Tunç

AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin

FATİH DÖNMEZ’İN ADAYLIĞI DUYURULDU

AKP Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Eskişehir’den 1’inci sıra adayı olarak gösterildiğini duyurdu.

Reyhan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’mız Sayın Fatih Dönmez Eskişehir 1’nci sıra milletvekili adayımız olmuştur. Başarılarıyla tanınan ve saygı duyulan bir isim olan Bakan Dönmez’in milletvekili adaylığı ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

AKP’nin aday listesi belli oldu. İşte adaylar:

Son dakika… TELE1 açıklıyor! İşte CHP’nin aday listeleri