Seçim yasağını delerek Murat Kurum için sahaya inen İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan ‘seçim güvenliği’ açıklaması

Yayın tarihi: 25 Mart 2024 Pazartesi 11:05 am - Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi 11:07 am

AKP‘nin adayı Murat Kurum için sahaya inmesiyle eleştirilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya seçim güvenliği için “Toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi” dedi.

Yerel seçimlere bir haftadan az bir süre kalırken vatandaşların güvenli bir şekilde oy kullanabilmesi için çalışmalar sürüyor.  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘seçim güvenliği’ toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Seçim Harekat Merkezi kurulduğunu duyurdu. İllerde merkez noktalar oluşturulduğunu belirten Yerlikaya, her türlü tedbirin alındığını söyledi.

594 BİN PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Bakan Yerlikaya, ”31 Mart Mahali Seçimlerinde, seçim güvenliği kapsamında; 324 bin Emniyet Genel Müdürlüğü, 197 bin Jandarma Genel Komutanlığı, 2 bin 850 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 53 bin güvenlik korucusu ve 17 bin gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 594 bin personelimiz görevlendirildi” ifadelerini kullandı. Yerlikaya ayrıca, “31 Mart seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

KURUM’A DESTEK İSTEMİŞTİ

21 Mart’ta Silivri’de sahaya inen İçişleri Bakanı Yerlikaya, Pendik, Iğdır ve Sancaktepe adaylarıyla yaptığı ziyaretleri yayımlayarak “Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa ediyoruz” notunu düşmüştü. Yerlikaya, AKP Ümraniye Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve diğer yetkili isimlerle de bir araya gelmişti. Alemdağ Caddesi’nde yürüyen ve esnaf ziyareti yapan Yerlikaya, yurttaşlara seslenerek Murat Kurum için oy isteğini şu sözlerle yinelemişti:

“İstanbul Büyükşehir’de Murat Kurum başkanımızın İstanbul’un tüm hemşehrilerini kucaklayacağına, kuşatacağına, hiçbir ayrımcılık yapmayacağına yürekten inanıyoruz çünkü liderimizden öğrendiğimiz gerçek belediyecilik ve gerçek hadimlik bu. Sandıklardan Büyükşehir için Murat Kurum başkanı gerçek belediyeciliğin başkanı yapmaya var mıyız?”

İMAMOĞLU: TOPUNUZ GELİN NE OLACAK

İmamoğlu da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da Murat Kurum’un seçim çalışmasına katılıp destek istemesi hakkında tepkisini şu sözlerle dile getirmişti:

“Eskiden Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı seçim dönemlerinde bağımsız olsun diye istifa ettirilir, bürokrasiden insanlar atanırdı ki hak, hukuk çiğnenmesin. Nereden nereye… Demokrasiye bak, gitti! 17-20 tane bakan, topunuz gelin ne olacak!

İmamoğlu’ndan sahalara inen bakanlara tepki: Bu kadar küçük düşürmeyin

Trabzon’da taraftarlar sahaya indi! Ali Yerlikaya: Olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır

AKP’li başkan işini yapan gazeteciyi azarladı

Kaynak: TELE1