Trabzon’da taraftarlar sahaya indi! Ali Yerlikaya: Olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır

Yayın tarihi: 17 Mart 2024 Pazar 10:51 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 6:59 am

Trabzonspor- Fenerbahçe maçının ardından sahaya inen Trabzonsporlu taraftarlar Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Sarı lacivertli takımın oyuncuları güvenlik çemberinde sahayı terk etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından 3-2’lik skorla galip oldu.

Maçın ardından sarı lacivertli futbolcular orta sahada galibiyet sevinci yaşarken Trabzonsporlu taraftarlar sahaya indi. Sarı lacivertli takımın oyuncuları güvenlik çemberinde soyunma odasına götürüldü.

Maçın ilk golünün ardından Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal tribünden atılan yabancı cismin başına isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.

 

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: SORUŞTURMA DERHAL BAŞLATILMIŞTIR

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklama, “Bu akşam oynanan Trabzonspor Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır. Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.” ifadelerine yer verdi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK: SPORUN DOSTLUK VE KARDEŞLİK RUHUNA YAKIŞMAMAKTADIR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. Makamlarca soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

TFF’DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Trendyol Süper Lig’de Trabzonspor A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz. Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın.”

FENERBAHÇE STATTAN AYRILDI

Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet 3 saat sonra stadyumdan ayrıldı. Fenerbahçelileri taşıyan otobüs özel güvenlik önlemleriyle havaalanına  kadar geldi. Otobüs güvenlik güçleri tarafından Trabzon Havalimanı girişinde karşılanarak direkt aprona sokuldu.

SİLAHLI VİDEO İLE PROVOKASYON

Fenerbahçe’nin taraftar grubu 12 Numara’ın paylaştığı videoda silahıyla araba kullanan birinin ‘Havaalanına doğru yola çıktık’ paylaşımı yaparak provokasyon yaptığı görüldü. Söz konusu silahlı araba kullanma videosunun ise eski bir video olduğu ortaya çıktı.  Fenerbahçe resmi taraftar sayfası eski fotoğrafla provokasyon yapan kişi hakkında “Havaalanına doğru yola çıktık” diyerek ağır silahlı video ile paylaşım yapan, ardından hesabını silen futbol teröristini ihbar ediyoruz…” ifadelerini kullandı.

 

FENERBAHÇE KAFİLESİ İSTANBUL’A GELDİ TARFTARLARDAN MÜTHİŞ KARŞILAMA

Trabzon’dan kalkan özel uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen sarı-lacivertli kafileyi, burada yaklaşık 2 bin kişilik bir taraftar topluluğu karşıladı. Havalimanına saatler öncesinden gelen sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarının çıkışıyla oyunculara tezahüratlarla moral verdi.

Takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, havalimanında taraflara yaptığı konuşmada, “Gecenin bu saatinde buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederiz. Fenerbahçe arması sizlerin ve bizlerin olduğu hiçbir yerde yere düşmeyecektir. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğü. Bu sezonun sonu ne olursa olsun bu takımdaki herkesle gurur duyuyorum. Sizleri de çok seviyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

O anlar: Trabzonsporlu taraftarlar maç sonunda sahaya indi - 12. Foto

İsmail Kartal’ın başına yabancı cisim isabet etti

Kaynak: TELE1