Seçim sonrası dolar fırlayacak mı? Remzi Özdemir yanıtladı

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 12:15 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 12:15 pm

TELE1’de yayınlanan Gerçek Haber’de konuşan ekonomi yazarı Remzi Özdemir, “Bu iktidar seçime 32 liranın altında bir dolar kuruyla gidecek. Özellikle alınacak tedbirlerin de etkisiyle seçimden sonra doları 36 liraya kadar getirme olasılıkları çok yüksek” dedi.

Bilge Yurtdagülen’in “Bugün yeni haftaya başlarken baktığımızda bütün yönlerin yukarı olduğunu gördük. Hal böyle olunca seçimden sonrasını herkes merak ediyor. Acaba seçimden sonra dolarda hızlı bir yükseliş mi göreceğiz? Dün sosyal medyada da çok konuşuldu, bir devalüasyon kaçınılmaz mı olacak? Seçim sonrasında ne yaşayacağız?” sorusuna yanıt veren ekonomi yazarı Remzi Özdemir, şunları söyledi:

“Tabii ki sürekli olarak şu senaryolar yapılır, ertesi gün ne olacak? Yani seçimin ertesi günü ne olacak? Aslında seçimin ertesi günü ne olacağı şimdiden belli, her şey şekillenmiş durumda. Öncelikle şunu söyleyeyim, dolarda sert, büyük bir devalüasyon beklentisi var. Ben bu devalüasyon beklentisinin yüzde 70 oranında kırılacağını, gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Neden öyle düşünüyorum? Çünkü, sürekli olarak Haziran ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile kıyaslıyoruz, o dönemde ne oldu? O dönemde dolarda aşırı bir frenleme yapıldı. Yani Bakan Nebati dönemini kastediyorum, Merkez Bankası daha yoğun bir baskıyla doları seçime 19 liranın altında götürdü. Ama şu anki Merkez Bankası yönetimi her ne kadar adı dalgalı kur olarak nitelendirilse de aslında kontrollü bir kur uygulaması yapıyor. Geriye dönün son 3 ayda doların 1 kuruş dahi olsa artmadığı gün yok. Yani dolar her gün ama kuruş ama başka türlü mutlaka artıyor. Bu kontrollü devalüasyon zaten şu anda Merkez Bankası yapıyor ama nereye kadar yapıyor? Bu iktidar seçime 32 liranın altında bir dolar kuruyla gidecek. Özellikle alınacak tedbirlerin de etkisiyle seçimden sonra doları 36 liraya kadar getirme olasılıkları çok yüksek.”

Kaynak: TELE1