Seçim sonrası banka hisselerinde sert düşüş!

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 4:25 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 4:25 pm

Seçimlerin ardından borsada yaşanan gerileme bugün dursa da bankacılık hisselerindeki düşüş devam etti. Bankacılık hisselerinde iki günlük düşüş yüzde 15’i aştı.

Seçimden önceki hafta politika değişikliği umuduyla yükselen bankacılık hisseleri, seçimlerden sonraki iki işlem gününde de düşmeye devam etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde geçici sonuçlara göre Tayyip Erdoğan yüzde 49,50, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89, Sinan Oğan yüzde 5,17 oy aldı. YSK seçimlerin 28 Mayıs’ta ikinci tura kaldığını açıkladı.

Öte yandan TCMB kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi uygulamasının kapsamı genişletilerek, diğer ticari krediler ile tüketici kredilerini de bu kapsama dahil etti. TCMB’nin bu düzenlemelerinin sonucu bireysel kredilerin bir miktar yavaşlaması bekleniyor.

Kredilerdeki düzenlemenin yanında seçim sonuçlarında yaşanan belirsizliğin de hisselerdeki düşüşte etkili olduğu düşünülüyor.

Merkez Bankası’nın seçim hamlesi! Arka kapıdan dolar satışında tam gaz

BANKACILIK HİSSELERİ NEGATİF AYRIŞTI

Borsa genelinde dün seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından gerçekleşen düşüş bugün durdu. BIST 100 endeksindeki düşüş durmasına rağmen bankacılık hisseleri bugün de düşmeye devam etti.

Dün yüzde 6,1’lik bir düşüşle şubat başından bu yana en büyük günlük gerileyişini kaydeden BIST 100 endeksi, bugün 15.30 sularında yüzde 1,5 artışla 4 bin 570 puandan işlem gördü.

BIST 100’deki günlük yükselişe rağmen Borsa İstanbul’da işlem gören banka hisselerini listeleyen BIST BANKA endeksi, önceki kapanışa rağmen yüzde 6,5 değer kaybıyla işlem gördü.

Dün yüzde 9,58 gerileyen bankacılık endeksi, hisseleri cuma günkü kapanıştan bu yana yüzde 15,7 değer kaybetmiş oldu.