Seçim röportajına bıçaklı tehdit! ‘Zulme karşı oy vereceğiz’ diyen yurttaşın evine…

Yayın tarihi: 11 Haziran 2019 Salı 11:06 am - Güncelleme: 11 Haziran 2019 Salı 11:06 am

AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’daki konuşmasına tepki göstererek ‘Daha 31 Mart’ta cumhurbaşkanı Kürdistan yok dedi. Sezai Temelli’ye Kuzey Irak’a gitsin dedi. Siz Kürtleri aptal mı sanıyorsunuz. Diğer bir tanesi mafya kafasıyla devleti yönetiyor. Bize defol git diyeceksin sonra oy isteyeceksin. Ben CHP’li değilim ama mağduriyet var. İmamoğlu’na yapılan bu zulme karşı oy vermek istiyoruz.’ diyen Reis Boz’un evinin duvarına ismi yazılarak bıçak saplandı.

Youtube’dan yayın yapan İstanbul Times kanalına seçime ilişkin röportaj veren Reis Boz’un evinin duvarına ismi yazılarak bıçak saplandı. Can güvenliğinin olmadığını söyleyen Boz, duyarlılık çağrısı yaptı.

Avcılar Tahtakale’deki evinin duvarına dün akşam saat 19.00 sıralarında isminin yazıldığını belirten boz bir de bıçak saplandığını söyledi. Yeni Yaşam gazetesinden Recep Karadoğan’ın haberine göre, Boz saldırının önceki gün yaptığı röportajın sosyal medyada gündem olmasından sonra denk geldiğini belirterek, “Saldırının Süleyman Soylu ve AKP’nin muhafazakar Kürtlerden oy almak için Hizbullahçıların tahliyelerine dikkat çeken konuşmamdan sonra yapılması manidar” dedi.

‘BİZ BUNLARI TANIYORUZ’

“Biz bunları doksanlı yıllardan tanıyoruz, biz bunları Madımak’ta, Maraş’ta tanıyoruz; biz bunları beyaz Toros’lardan tanıyoruz” diyen Boz, “korkunun ecele faydası yok, kimseye pabuç bırakmayacağım” şeklinde konuştu. Saldırının ailesini tedirgin ettiğini kaydeden Boz, tüm duyarlı kesimleri saldırıya karşı durmaya ve ilgili kurumları adım atmaya çağırdı.