Seçim öncesi adres değişikliği için son gün bugün

Yayın tarihi: 17 Mart 2023 Cuma 11:00 am - Güncelleme: 17 Mart 2023 Cuma 12:26 pm

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde yurttaşların, yaşadığı ilde oy kullanabilmesi için 17 Mart saat 23.59’a kadar adres bildirimi yapmalı. Tarihi kaçıran yurttaşlar, seçmen listelerin askıya çıktığı süre zarfında ilçe seçim kurullarına başvurmalı.

2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs’ta gerçekleşecek.  Yurttaşlar, saat 08.00-17.00 arasında oy verebilecek. Yaşadığı ilde oy kullanmak isteyen vatandaşlar, ikametgah değişikliğini e-devlet veya nüfus müdürlüğünden 17 Mart  gece yarısına kadar yapabilecek.

TARİHİ KAÇIRAN YURTTAŞLAR İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA BAŞVURMAK ZORUNDA

İkametgahı değişikliği için belirtilen tarihi kaçırılması durumunda yurttaşlar ilçe seçim kurulu başkanlığına başvurabilecek. YSK’nin belirlediği Seçim Takvimi’nde muhtarlıklar seçmen listelerini askıya çıkaracak. Listeler, 20 Mart 2023 tarihinde askıda olacak. Yurttaşların, bu tarihten itibaren iki hafta içerisinde adres değişikliği bildirimi yapması gerekiyor

YSK seçim takviminin başlangıç tarihini açıkladı

NASIL BAŞVURULACAK?

Yurttaşlar, ilk olarak nüfus müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Müdürlüğe, adres beyan formu ile birlikte; elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi başvurulacak. Tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edilmesi gerekecek.

YSK seçim günü yasaklarını ve oy kullanma saatini ilan etti