YSK seçim takviminin başlangıç tarihini açıkladı

Yayın tarihi: 13 Mart 2023 Pazartesi 11:53 am - Güncelleme: 13 Mart 2023 Pazartesi 6:30 pm

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim takviminin başlangıç tarihinin 18 Mart 2023 olarak belirlendiğini açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararının almasının ardından YSK, seçim yasakları ve seçime girebilecek partileri duyurdu. YSK’nin kararları da Resmi Gazete’de yayımladı. YSK, seçim takviminin 18 Mart’ta başlayacağını bildirdi. Basın mensuplarına konuşan YSK Başkanı Ahmet Yener, “Bugünkü çalışmamızda 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilli Seçimlerinde, seçim takviminin başlangıç tarihi olarak 18 Mart 2023 tarihi belirlenmiştir. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında seçmenlerin oy kullanmasına ilişkin ilkelerin belirlenmesine çalışması da devam etmektedir” dedi.

Yener ayrıca şunalrı söyledi:

“Bugün devam eden çalışmalarımızda, şu ana kadar seçim takvimi, yurt içinde ve yurt dışındaki seçmelerimizin oy kullanmasına ilişkin usul ve esaslar, tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü olanların oy kullanma usul ve esasları, milletvekili adaylarının seçilme yeterliliğinin incelenmesi ve itiraz usulleri, siyasi partilerin aday listeleri vermelerindeki usul ve esaslar ve son olarak da bağımsız milletvekili adaylığı için başvurudaki usul ve esaslar görüşülmüştür”

 

YSK seçim günü yasaklarını ve oy kullanma saatini ilan etti