Seçim ihlallerle başladı! Belgesiz oy kullanmak isteyen polis bekçilere izin verilmedi

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2023 Pazar 9:28 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2023 Pazar 5:18 pm

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda bugün sabah saat 08.00 itibarıyla ülkenin dört bir yanında oy kullanma işlemi başladı. Oy verme işlemi devam ederken farklı illerden ‘toplu oy kullanma‘, ‘mükerrer oy kullanma’ gibi girişimler yaşanıyor. Söz konusu durumlara karşı muhalefet hızla itirazlarını sunarken, CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Milletimizin iradesine gölge düşürmeye çalışılan her usulsüzlüğün takipçisiyiz. Tutanaklarımızı tutuyoruz. Gerekli suç duyurularını yapıyoruz” dedi.

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullanma işlemi sabah saat 08.00 itibarıyla başladı. Yurdun dört bir yanında seçim heyecanı yaşanırken, milli iradeye gölge düşüren ihlal haberleri de gelmeye devam ediyor. Farklı illerde yaşanan ‘toplu oy kullanma’, ‘mükerrer oy’ gibi durumlara sandık görevlileri ve avukatlar tarafından hızla itiraz ediliyor. İşte saati saatine Türkiye’de yaşanan ihlal ve itirazlar…

16.28 | AKP’Lİ SANDIK GÖREVLİSİNİN İKİ KEZ OY KULLANMASI ENGELLENDİ

İstanbul Kadıköy’de bulunan bir okulda AKP’li sandık görevlisi hem ikamet ettiği mahallede hem de görevli olduğu okulda oy kullanmak istedi. CHP Parti Meclisi Eren Erdem AKP’li görevlinin iki kere oy kullanmasını engelledi. Erdem o anları sosyal medya hesabından paylaştı. Erdem şu ifadeleri kullandı:

“Kadıköy’de görevine gelmeyip yerine yedek gelen AKP’li sandık görevlileri; hem kendi sandığında hem de gitmedikleri görev sandıklarında oy kullanmaya çalıştılar. Mükerrer oy girişimini engelledik. OYU KULLANDIRTMADIK! Kimsenin hakkını yemeyiz, hakkımızı da yedirtmeyiz!”

15:39 | SAHTE MÜŞAHİT KARTINA GÖZALTI

Konya’da bir okulda müşahit kartı sahte çıkan kişi gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için Merkez Selçuklu ilçesindeki Ahmet Perihan Demirok İlkokulu’nda görevli polis ekipleri, kendisini AKP sandık müşahidi olarak tanıtan O.B.Ş’nin (23) kimliğini inceledi. Yapılan incelemelerde O.B.Ş’nin okulda herhangi bir partinin temsilcisi veya müşahidi olmadığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelinin sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığı tespit edildi.

Müşahit kartını kendi düzenlediği öğrenilen şüphelinin, “Özel belgede sahtecilik” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından emniyetteki işlemleri sürüyor.

15.04 | Hatay Altınözü Hanyolu mahallesi, 1106 nolu sandıkta bir kişi 3 adet zarfla oy kullanma kabinine girmeye çalışırken CHP Milletvekili Servet Mullaoğlu tarafından yakalandı.

14.43 | Gazeteci Deniz Zeyrek, İstanbul Kadıköy Mualla Selcanoğlu Lisesinde oy verme işlemi sırasında bir grubun okulu basarak, kadınların üzerine yürüdüğünü belirtti.

13.59 | CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi bazı sandıklarda mükerrer oy kullanılma girişimleriyle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

İlgezdi şunları söyledi:

“Bartın’dan, Kocaeli’nden ve diğer tüm sandıklardan gelen mükerrer oy kullanma işlemi gibi, milletimizin iradesine gölge düşürmeye çalışılan her usulsüzlüğün takipçisiyiz. Tutanaklarımızı tutuyoruz. Gerekli suç duyurularını yapıyoruz.

Sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimizden bu gibi durumlara dikkat etmesini rica ediyorum.”

13.58 | Kocaeli’nde MHP Dilovası İlçe Başkan Vekili Yücetan Dilmaç, Can Gülmen İlköğretim Okulu’nda seçmen olarak kayıtlı olduğu sandıkta oy kullanmasının ardından, aynı okuldaki 1012 No’lu sandıkta ikinci kez oy kullanmak istedi. Dilmaç’ın mükerrer oy kullanması, sandıkta bulunan vatandaşların itirazları üzerine engellendi.

ANKA’nın haberine göre sandık görevlileri, olayla ilgili tutanak tuttu. Tutanakta, “28.05.2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkta görevliyken Can Gülmen İlkokulu’nda 1012 numaralı sandıkta, Yücetan Dilmaç isimli kişinin mükerrer oy kullandığı tespit edilmiştir” denildi.

13.30 | İzmir’in Karabağlar ve Konak ilçelerindeki iki okulda, seçmenlere verilen ve boş olması gereken zarfların içinden Cumhur İttifakı’nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a evet mührü vurulmuş oy pusulaları çıktı.

Söz konusu olayla ilgili TELE1’e açıklama yapan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek, gerekli itirazların yapıldığını ve tutanak tutulduğunu belirtti. Sözüpek, diğer yaşanan olayın ardından diğer zarfların da kontrol edildiğini vurgulayarak, okulda ilaveten bir gözlemci avukat görevlendirildiğini söyledi.

12.55 |CHP’den açıklama: Çekmeköy ilçesinde bulunan seçmen listelerinin bir kısmının elle dokunması ile silinmesi üzerine tüm sandıklarda kontroller yapılmış, sıkıntılı listelerin olduğu sandıklarla ilgili tutanaklar tutulmuş, şikayette bulunulmuştur.

12.23 |Bursa’da oy kabinine yaşlı bir kadınla birlikte yakınını sokmak isteyen AKP’liler, duruma itiraz eden müşahide saldırdı.

12.00 | Yalova Çınarcık’ta dışarıdan getirilen ve oy kullanılan zarfların sandığa atıldığı tespit edildi. İlgili şahsın bilgilerini içeren tutanak tutularak sandığa yapılan müdahale kayıt altına alındı.

“MÜDAHALE ETTİK”

CHP Yalova İl Başkanı konuyla ilgili TELE1’e yaptığı açıklamada, “Yalova’nın Çınarcık ilçesinde 1033 numaralı sandıkta mühürsüz zarflardan oy kullanılmış. Buraya müdahale edildi. Dolayısıyla oylar geçersiz sayılacak.” dedi.

CİZRE’DE PLAKASIZ ARAÇ TESPİT EDİLDİ

12.00 | Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Cizre Spor Lisesi’nin bahçesinde plakası olmayan bir araç tespit edildi. İtirazların ardından araç bahçeden çıkarıldı.

11.00 | ŞANLIURFA’DA SANDIK İHLALLERİ! CHP’Lİ ALİ ŞEKER SALDIRIYA UĞRADI

Şanlıurfa’nın bazı kırsal mahallelerinde oy kullanma işlemi sırasında ‘toplu oy kullanımı’ ve ‘başkasının yerine oy kullanma’ gibi ihlallerin yaşandığı öğrenildi. Şanlıurfa’da yaşanan gelişmeleri TELE1 yayınında aktaran CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP’li vekillerin ve partililerin sahada görevli olduğunu ve tüm kırsal mahalleri tek tek gezerek ihlalleri engellediklerini belirtti. Öte yandan CHP Milletvekili Ali Şeker Şanlıurfa Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali köyünde saldırıya uğradı.

SARIYER’DE DE POLİSLER ENGELLENDİ

Sol’un haberine göre; İstanbul Sarıyer Reşitpaşa’daki Karacapaşa İlkokulu’nda da belgesi olmayıp oy kullanmak isteyen polislerin müşahitler tarafından engellendiği aktarıldı.

Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı, seçmen sandığa akın etti

İşte seçim günü yasakları