Seçim gündeme geldi, Özhaseki çark etti

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 12:22 am - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 1:48 pm

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AKP Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, daha önce İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin yaptığı “Üçüncü cins dediğimiz, hemcinslerin evliliğine gidecek bir yolu açıyorsa bunu bir tehlike olarak görmek lazım” açıklamasının ardından ağız değiştirdi. Özhaseki en son yaptığı açıklamada, LGBTİ+ bireyler için “Madem ki Allah yaratmış, hepsinin başımızın üstünde yeri var. Onu Allah’ın yarattığı bir emanet gibi görmek her kulun vazifesi diye düşünüyorum” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AKP Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, TV100’de yayınlanan ‘Deniz Tural ile Siyasetin Ev Hali’ isimli programda sorulan soru üzerine LGBTİ+ bireyler için “Madem ki Allah yaratmış, hepsinin başımızın üstünde yeri var. Onu Allah’ın yarattığı bir emanet gibi görmek her kulun vazifesi diye düşünüyorum. Her inançlı insanın işi diye düşünüyorum. Onun dışında saygı duymak ve tercihlerine sonuna kadar saygı duymaktan başka elimizden bir şey gelmez bana göre” diye konuştu.

DAHA ÖNCE HEDEF ALMIŞTI, ŞİMDİ AĞIZ DEĞİŞTİRDİ

AKP’li Özhaseki, geçen yıl İstanbul Sözleşmesi hakkında yaptığı açıklamada Hz. Peygamberin sözünden alıntı yaparak kadın haklarının 1400 yıl önceden beri var olduğunu ifade etmiş ve LGBTİ+’ları hedef almıştı. Özhaseki o tarihte şunları kaydetti:

“Ben imanımın gereği olarak merhametle davranıyorum, gözümün önüne hiç İstanbul Sözleşmesi gelmiyor. Orada birtakım tehlikelere yol açacak umdeler var, onların da kaldırılması lazım. Üçüncü cins dediğimiz, hemcinslerin evliliğine gidecek bir yolu açıyorsa bunu bir tehlike olarak görmek lazım. Yoksa biz kadına şiddeti engelleyecek her türlü yasa neyse arkasında dimdik dururuz. Bırakın öldürmeyi, kesmeyi, tokat atmayı, yan bile bakmayı yasaklayacak her türlü tedbire başvururuz”

Şekere de zam geldi!