Seçim bitti, TOGG rafa kalktı: Yeni bakanın favorisi Mercedes

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 7:51 am - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 8:16 am

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın TOGG’a taktırdığı plakayı yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sökerek, Mercedes marka makam otomobiline taktırdı.

Seçimlerden önce her fırsatta ön plana çıkarılan TOGG ortadan kayboldu. Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ’ın seçim öncesi TOGG’a taktırdığı 0012 numaralı kırmızı plakayı Bozdağ’ın koltuğuna oturan yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sökerek, Mercedes makam otomobiline taktırdı. Memleketi Bartın’a yaptığı ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan Tunç’un 0012 kırmızı plakalı Mercedes’in makam aracı olarak kullanıldığı görüldü.

Bozdağ, yerli ve milli otomobile sahip olanların güvenli, konforlu ve ekonomik bir araç kullanacağını anlatmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Diğer arabalarda sesi duyuyorsunuz, çok fazla gürültü fakat şu anda benim duyduğum bir ses yok. Sanki araba sessiz gidiyor. Kullanımı çok rahat. Tabii elektronik düzeniyle akıllı araba olmasını gerektirecek çok şey var. Onu da görüyorum ben. Çok muhteşem. Türkiye’nin ilk yerli ve milli aracına binmek bizim için de büyük bir şeref, büyük bir heyecan Allah Cumhurbaşkanı’mızdan razı olsun. Ülkemize böylesine bir şey kazandırdı”

Aylin Aslım’dan ‘TOGG’ davası açan Ferman Akgül’e: Seçim sonucunu beklemiş