NATO’nun ardından Beyaz Saray’dan da Türkiye’nin AB üyeliğine destek!

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 4:39 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 Pazartesi 5:14 pm

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine NATO‘nun ardından Beyaz Saray’dan da destek geldi. Açıklamada, “Türkiye’nin üyelik süreci Türkiye ile AB arasında bir mesele. ABD Türkiye’nin AB üyeliğini her zaman destekledi ve desteklemeye devam edeceğiz. ABD’nin odağı NATO’ya katılmaya hazır olan İsveç” denildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta 11-12 Temmuz’da yapılacak NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Litvanya’ya seyahati öncesinde havalimanında basın toplantısında k0nuştu. “Milletimizin bizden bir beklentisi var” diyerek, “Önce gelin Türkiye’nin AB’de önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç’in de önünü açalım” diyen Erdoğan’a önce NATO’dan sonra ABD’den destek geldi.

STOLTENBERG’TEN DESTEK

Türkiye’nin olası AB üyeliğine NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg destek verirken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise, İsveç’in NATO üyeliğiyle Türkiye’nin AB üyelik sürecinin aynı kefeye konulamayacağını belirtti.

ABD’DEN İLK AÇIKLAMA

Konuyla ilgili ABD’den de destek açıklaması geldi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “Türkiye’nin üyelik süreci Türkiye ile AB arasında bir mesele. ABD Türkiye’nin AB üyeliğini her zaman destekledi ve desteklemeye devam edeceğiz. ABD’nin odağı NATO’ya katılmaya hazır olan İsveç.” denildi.

NATO’nun ardından Beyaz Saray’dan da Türkiye’nin AB üyeliğine destek!