Seçil Erzan’ın ‘Beni dövdü’ dediği Semih Kaya: Bana tuzak kurdu

Yayın tarihi: 1 Aralık 2023 Cuma 3:53 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2023 Cuma 4:36 pm

Fatih Terim Fonu‘na para yatıran isimlerden Semih Kaya, Seçil Erzan’ı dövdüğü iddialarını reddederek “Şu an gelinen noktada bütün Türkiye beni kadın döven, şiddet uygulayan biri olarak görüyor” dedi. Kaya ayrıca, Erzan’ın kendisine tuzak kurduğunu iddia etti.

Denizbank’ın özel fonu adı altında aralarında ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera Selçuk İnan’ın da bulunduğu 19 kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan’ın ifadesi üzerine milyon dolar karda olduğu öne sürülen futbolcu Semih Kaya ve avukatı sessizliklerini bozdu. Tutuklu sanık Seçil Erzan’ın ifadesinden kendisini tehdit ederek zorla para aldığını öne sürdüğü hakkında zorla getirme kararı verilen eski futbolcu Semih Kaya ve avukatı Ahmet Kurutluoğlu, gazeteci Nevşin Mengü’ye konuştu.

“İFTİRALARA DUR DEMEK İÇİN BURADAYIZ”

Kurutluoğlu, şunları söyledi:

“Seçil Erzan’dan yatırım yapan insanlar başlangıçta hiç şüphelenmediler. Yatırımlarının verimli olacağına inandılar büyük bir teslimiyet içinde yatırımlarını Seçil Erzan’a verdiler. Ama bugün şüpheli konumdaki Seçil Erzan’dan şüphelenmeyenler sadece Semih gibi yatırımcılar değildi. Şüphelenmeyenler kategori değiştirdi. Şüphelenmeyenler kategorisine şimdi bütün medya dahil oldu. Tüm medya Seçil Erzan’ın duruşmada verdiği ifadeyi aldı, o ifadeyi mutlak doğru kabul etti ve o mutlak doğrunun peşinden gitmeye başladı. Anlı şanlı gazeteciler Seçil Erzan’ın yeni kurbanları oldu. Bugün Semih’in ve menajeri Fırat’ın ismini zikredenlerin hepsi suç işliyorlar. Biz bu iftiralara bir dur demek için buradayız.”

SEÇİL ERZAN’I DÖVDÜ MÜ?

Futbolcu Semih Kaya “Seçim Erzan’ı dövdünüz mü” sorusuna, “Böyle bir şey kesinlikle yok. Ben neden şiddet uygulayayım? Bununla ilgili kanıtlarım var elimde. Şu an suskunluğumu bozuyorum çünkü böyle bir şey yapmadığım için kendimi ifade etmem gerekiyor artık. Beni artık kadına şiddetle itham etmesinler” dedi.

Semih Kaya’nın avukatı Ahmet Kurutluoğlu ise Kaya ile Erzan arasındaki WhatsApp konuşmasını gösterirken, “Sözde döven insana ablacım diye hitap ediyor. Bu parasını almadığının da dövmediğinin de ispatı. Bundan daha önemli bir belgenin olacağını düşünmüyorum.” diye konuştu.

Whatsapp yazışmaları şöyle:

Seçil Erzan: Ablacım! Biliyorum bekliyorsun ben de almak için bekliyorum. İnan pazartesiye kalmayacak Fırat’a da söz verdim.

Semih Kaya: Benimle dalga geçmeyin. Ya bugün görüşürüz ya bugün.

SEÇİL ERZAN İLE TANIŞMALARI

Banka şube müdürü Seçil Erzan ile tanışmasını anlatan Semih Kaya şunları söyledi:

“Ben 2011 yılında Galatasaray takımında oynamaya başladığımda Denizbank’ta benim hesabım açıldı. Elde ettiğim bütün kazançlar Florya şubesine yatmaya başladı. Ben oradan kendisiyle bir iletişime girdim. O dönemdeki ilişkimiz müşteri ve şube müdürü olaraktı. O dönemde böyle bir şey yoktu.”

“BANKACIYA DEĞİL BANKAYA GÜVENİYORUM”

Parasını değerlendirme konusunda futbolcuların bankacılara mı güvendiği sorusuna da yanıt veren Semih Kaya, “Ben aslında bankacıya güvenmiyorum. Ben bankaya güveniyorum. Bankacı orada belirli sözleşmelerle belirli şekilde paramın değerleneceğini söylediği için ben bankaya güveniyorum. Bankacıya güvenmiyorum ki. Benim güvendiğim kişi Seçil Erzan değil, benim güvendiğim kurum olarak o paramı yatırdığım bankadır her zaman. O kişi bana sözleşmelerle, kontratlarla paramın değerleneceğini, nemalanacağını söylüyorsa ve benim başka bir fonda olup, KKM’de olan paramı daha iyi şekilde değerlendireceğini söylüyorsa ve bunu bana sözleşmelerle kanıtlıyorsa…” yanıtını verdi.

“FATİH TERİM FONU” OLDUĞUNU SÖYLEMEMİŞ

Semih Kaya, o sürecin nasıl geliştiği sorusu üzerine, “İlk etapta 1.2 milyon euroluk miktarı ben KKM’ye koydum. Bu işlemi yaptıktan yaklaşık 15 gün sonra da Seçil Erzan kendi odasında bana, bundan daha iyi getirili bir fon olduğunu söyledi. Bunun tamamen resmi olduğunu bana belgeleriyle, dokümanlarıyla kanıtlar şekilde belge sundu. Bunun garanti olduğunu ve hiçbir riskinin bulunmadığını ve tamamen yasal şekilde uygulandığını, bankanın özel müşterilerine istisnai durumlarda yapıldığını söyledi. Böyle bir kurumun şube müdürünün size sunduğu belgelerde hiçbir şekilde bir şüpheye kapılmazsınız” dedi. Seçil Erzan’ın bu fonun adının “Fatih Terim fonu” olduğunu söyleyip söylemediği sorusuna “Kesinlikle öyle bir şey yok. Bunun bireysel benim kendi fonum olacağını söyledi” yanıtı verdi.

PARA SEÇİL ERZAN’A ODASINDA TESLİM EDİLMİŞ

Avukat Ahmet Kurutluoğlu, müvekkili Semih Kaya’nın durumuyla ilgili, “Diğerlerinin durumunu bilmiyorum. Ama Semih’in durumunda çok net bir fotoğraf var. O da şu; getirdiği, Seçil Hanıma verdiği bütün paralar, biraz istisnası vardır, çok bağlayıcı olmasın yüzde 90’ı diyeyim, kendi banka hesabından Denizbank hesabına gelmiş. Semih bu paraları şubede çekmiş. 4-5 kez şubeye geliyor, parayı nakden çekiyor, Seçil Hanım’a odasına teslim ediyor” açıklaması yaptı. Bankanın KKM sisteminden bu kadar paralar çekilince bir görevlinin bankanın sistemini uyardığı iddiasını da gündeme getirdi. Semih Kaya’nın Seçil Erzan’dan getiri olarak aldığı paraları da yine aynı bankadaki hesabına yatırdığını dile getirdi. Bu sırada Semin Kaya da söze girerek bunların dekontlarının elinde olduğunu söyledi.

SEÇİL ERZAN “GPS CİHAZINI BELALIM ÇANTANIN İÇİNE KOYDURTTU” DEMİŞ

Fona katılan bir iş insanına ait içinde GPS bulunan para dolu çantanın kendisine gelmesi sonrası gelişen olaylarla ilgili olarak ise Kaya şunları anlattı:

“Seçil hanım bana o tarihte bir laptop çantası verdi odasında. Ben de verdiği çantayı aşağıya vezneye götürüp içindeki parayı kendi hesabıma yatırdım. Ben bu parayı fondan kazandığım para olarak biliyorum. Çantada 200 bin dolardan fazla zaten sığmazdı. İçinde 2.5 milyon dolar olduğunu söylüyorlar. Bunun görüntüleri var, dekontu var. Sonra Bodrum’a gittim. Dönerken çantada GPS cihazı olduğunu fark ediyorum. Gece Seçil Erzan’la konuştum. Ne olduğunu sordum. GPS cihazını önce kabul etmedi, ben internetten araştırdıktan sonra görüntüsünü attım. Sonra bana ‘Bu benim eski sevgilim, belalım. Beni sürekli takip ediyor. Büyük ihtimal ondan aldığım çantanın içine bunu koydurttu.” dedi. Ben kanıt istedim, tedirgin olup korktum. Eşimle birlikte yalnız yaşıyordum. İnandırmak için Atilla beyin numarasını attı bana. Bendeki de saçmalık; kim diye, doğru mu diye arayıp öğrenmek istedim. Atilla bey de bana kendi çantası olduğunu, Seçil Erzan’ın odasında kaldığını söyledi. Unuttuğundan dolayı orada kaldığını gelip alacağını söyledi.”

ERZAN NE DEMİŞTİ?

Eski futbolcu Semih Kaya’nın söz konusu sistemden kâr elde eden ender isimlerden olduğu iddia edildi. Dosyanın tutuklu sanığı bankacı Seçil Erzan ifadesinde 3.200.000 dolar aldığı Semih Kaya’ya 5.700.000 dolar ödediğini anlatarak “Ana paraya ilişkin alacağı kalmamış olmasına rağmen defalarca kez evime gelerek, tehdit ederek zorla para aldı” demişti.

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Fatih Terim Fonu’ ve TTB kararı açıklaması

Kaynak: TELE1