Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Fatih Terim Fonu’ ve TTB kararı açıklaması

Yayın tarihi: 1 Aralık 2023 Cuma 1:05 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2023 Cuma 1:06 pm

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TTB Merkez Konseyi‘nin görevden alınması kararı ve ‘Fatih Terim Fonu’yla ilgili soruları yanıtladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planı Toplantısı sonrası Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve gündemin bir numaralı konusu olan ‘Fatih Terim Fonu’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘TTB’NİN UYMAK ZORUNDA OLDUĞU HUSUSLAR VAR’

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınması kararının sorulması üzerine Tunç şu yanıtı verdi: “TTB Başkanı’nın bir ifadesi olmuştu. TSK’nın kimyasal silah kullandığı iddiasında bulunmuştu. Bu kabul edilebilir değildir. Terörle mücadeleyi zaafa uğratmanın bir parçasıydı. Bu yargının konusu oldu ve dava açıldı, ceza almıştı. O süreç devam ederken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, TTB Kanunu’nda kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının uymak zorunda olduğu hususlar var. Burada kendi kanunlarına aykırı bir tutum nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı davaname hazırladı. Ankara 31. Asliye Hukuk da karar verdi. TBB yöneticilerinin görevden alınması kararını verdi. Yerlerine delegelerden bir yönetim belirlenecek. Bu yargısal bir karar. Yargının kararı söz konusu. Hep beraber süreçleri takip edeceğiz.”

‘FATİH TERİM FONU’ YANITI

Soru üzerine ‘Fatih Terim Fonu’ dolandırıcılığı ile yargılama sürecinin devam ettiğini söyleyen Tunç, ikinci duruşmanın 12 Ocak’ta görüleceğini belirterek “Hep beraber yargı sürecini bekleyeceğiz” dedi.

Özel’in Şebnem Korur Fincancı ile görüşmesini ‘tepki çeken’ diye veren TRT’ye CHP’li isimden tepki

NE OLMUŞTU?

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’n görevden almıştı. Hakim, davanın Şebnem Korur Fincancı açısından pasif husumet yokluğu nedeniyle usulden reddine, davalı merkez konsey başkanlığı yönünden “mevcut konsey başkanı ve üyelerinin görevden alınmasına” karar vermişti.

İşte Seçil Erzan’a milyonlarca dolar kaptıran Emre Belözoğlu’nun ifadesi…

Kaynak: TELE1