Şebnem Korur Fincancı’nın tutukluluğunun devamına karar verildi

Yayın tarihi: 23 Aralık 2022 Cuma 12:09 am - Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma 3:22 pm

Katıldığı bir programda TSK’nın kimyasal silah kullandığını iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı bugün hakim karşısına çıktı. Savcı, Şebnem Korur Fincancı hakkında, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme heyeti Şebnem Korur Fincancı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, hakkında, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Fincancı, bugün hakim karşısına çıktı.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde görülen duruşmayı çok sayıda sağlık çalışanı ve siyasetçi de izliyor.

Duruşmaya, İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz da geldi. Mahkemeye, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve ABD İstanbul Konsolosluğu’ndan temsilciler katıldı.

Duruşmada söz alan Fincancı şu savunmayı yaptı:

“Tıbbi görüşüm kriminalize edildi. O yayında kısaca ön tanımdan söz ettim. Videoda bazılarında kimi belirtiler vardı. Ama etkilenmemiş olanlar da vardı. Etkilenenlerden birinin ağzında köpükler geliyordu. Bir araştırma ihtiyacından söz ettim. Bilimsel ve ifade özgürlüğü hakkımın kullanıldığı görülebilir.”

MSB de davaya katılma talebinde bulundu. Avukatların bu talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Savcı, Fincancı’nın tutukluluğunun devamına karar verilmesini istedi. Duruşmaya 1 saat ara verildi.

SAVCI MÜTAALASINI AÇIKLADI

Şebnem Korur Fincancı için savcı mütalaasını açıkladı. Duruşma savcısı, Şebnem Korur Fincancı hakkında mütalaasında, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7,5 yola kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını talep etti.

DURUŞMA 29 ARALIK’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti Şebnem Korur Fincancı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 29 Aralık saat 13.30’a erteledi.

Şebnem Korur Fincancı hakkında 7 yıl hapis istemi