Scooter kullanan Dilara Gül’ün ölümüne ilişkin davada karar çıktı

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2023 Perşembe 12:01 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2023 Perşembe 12:54 pm

İstanbul’un Şişli ilçesinde 12 Temmuz 2022’de scooter kullanan Dilara Gül’e otomobiliyle çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan sanık Hakan Akçelik’e mahkeme 1 yıl 8 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Hakan Akçelik’in Şişli’de 12 Temmuz 2022’de otomobiliyle Mecidiyeköy’de scooter kullanan Dilara Gül’e çarpıp ölümüne neden olması nedeniyle yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 5’inci duruşmaya, tutuksuz sanık Hakan Akçelik ve şikayetçi Arif Gül ile taraf avukatları katıldı.

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporuna göre sanık Hakan Akçelik’in tali kusurlu olduğunun bildirildiği tutanağa geçti. Rapora karşı söz verilen Dilara Gül’ün aile avukatı Muharrem Karaoğlan, “Adli Tıp Kurumu sarı ışıkta yavaşlamamayı, hız sınırlarını aşırı derece aşmasını ve maktulü görmesine rağmen bu hususları dikkate almamıştır. Üniversite bilirkişilerinden de rapor alınmasını talep ederim” dedi. Baba Arif Gül de rapora katılmadığını belirtti.

“ÜZGÜNÜM”

Cumhuriyet savcısı, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nin raporunda sanık Hakan Akçelik’in meydana gelen kazada tali kusurlu olduğunun belirtildiğini hatırlatarak Akçelik’in ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşmada söz alan Arif Gül “Kızımın ölümü nedeniyle direkt bir maddi zararım yoktur. Hukuk mahkemesine destekten yoksun kalma talebiyle dava açacağım” dedi.

Sanık Hakan Akçelik de duruşmadaki ifadesinde “Kendisini hiçbir şekilde görmedim. Orada ışıklandırma yoktu. Bu olaydan dolayı psikolojik sorunlarım meydana geldi. Yaşanan olay sebebiyle çok üzgünüm. Ben de böyle bir olay olmasını istemezdim. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

Mahkeme, Hakan Akçelik’i ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan takdir indirimi uygulayarak 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Scooterlı liselilerin canını alan sürücünün avukatı: Alkollüydüler