Saymaz, Yanardağ’ın tutukluluğunda Arınç ve Beşir Atalay’ı hatırlattı

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 2:06 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 3:36 pm

Gazeteci İsmail Saymaz, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna karşı çıkarak eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Abdullah Öcalan ve PKK hakkındaki sözlerini hatırlattı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci pazarlığı içerisinde olabileceğine yönelik sözlerinin trollerin sosyal medyada çarpıtılarak dolaşıma soktuğu videonun ardından başlatılan soruşturmada tutuklanmasına yönelik tepkiler artıyor.

Gazeteci İsmail Saymaz da TELE1 ekranlarında Nilüfer Bıyıklı’nın sunduğu Başka Sohbetler programında Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna karşı çıkarak eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Abdullah Öcalan hakkındaki sözlerini hatırlattı.

“ÖCALAN BU KADAR ÖVMEDİ”

İsmail Saymaz şunları söyledi:

“Şimdi siyasi mahkum demeyi, okuya okuya filozof oldu demeyi suçu ve suçluyu övme diye nitelediler. Yahu Allah aşkına şimdi siz bu cümleden suçu ve suçluyu övme sonucu çıkarıyorsanız Öcalan’ın görüşleri bizim de görüşlerimizdir diyen Beşir Atalay’ı ne yaptınız? Öcalan Kürtlerin lideridir diyen AKP’li bakana ne yaptınız? AK Parti’nin övdüğü kadar Öcalan kendi örgütünü övmemiştir. Bülent Arınç’ın ifade ettiği biz PKK flamalarını taşımayı suç olmaktan çıkardık ifadesi için ne diyeceksiniz?”

Uğur Dündar’dan ‘Yanardağ’ tepkisi! “Bir Kuva-yi Milliyeci’den terör sevici çıkarılamaz”