Uğur Dündar’dan ‘Yanardağ’ tepkisi! “Bir Kuva-yi Milliyeci’den terör sevici çıkarılamaz”

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2023 Cuma 10:39 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2023 Cuma 10:39 pm

Duayen gazeteci Uğur Dündar, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın sözlerinin çarpıtılıp hedef gösterilerek tutuklanmasına ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef alınmasına tepki gösterdi. Dündar, “Sevgili Merdan yurtsever, anti-emperyalist bir gazetecidir. Bir yurtseverden, bir Kuva-yi Milliyeci’den, bir anti-emperyalistten bir terör sevici kesinlikle çıkarılamaz” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, 20 Haziran 2023 tarihinde yayınlanan 4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözleri programdan günler sonra bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokuldu. AKP’li troller ve bazı İYİ Partili isimler tarafından hedef gösterilen Merdan Yanardağ tutuklandı.

Merdan Yanardağ’ın hedef gösterilmesinin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TELE1 hakkında inceleme başlattı. Bugün toplanan RTÜK, TELE1’in 7 gün karartılmasına karar verdi. Aynı zamanda TELE1’e yüzde 5 idari para cezası verildi.

Merdan Yanardağ’dan mesaj: Tüm izleyicileri TELE1’e desteğe çağırıyorum

TELE1’de yayınlanan Gazeteciler Masası’na konuk olan  duayen gazeteci Uğur Dündar, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sözlerinin çarpıtılıp hedef gösterilerek tutuklanması ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yanardağ’ı hedef almasıyla ilgili, “Sevgili Merdan yurtsever, anti-emperyalist bir gazetecidir” dedi.

Türkiye’yi bölmeye çalışan terör örgütlerinin emperyalizmin taşeronları olduğunu hatırlatan Dündar, “Yurtseverler, Kuva-yi Milliyeciler, anti-emperyalistler hiçbir zaman terör örgütlerini övmezler ve terör örgütlerine hizmet etmezler. Bir yurtseverden, bir Kuva-yi Milliyeci’den, bir anti-emperyalistten bir terör sevici kesinlikle çıkarılamaz” dedi.