“Sarıklı Amiral” Sarı: Yerli ve milli projelerde başarılı olduğum için hedef alındım

Yayın tarihi: 17 Nisan 2023 Pazartesi 1:57 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2023 Pazartesi 1:57 pm

Türk ordusunun üniformasının üzerine cübbe ve sarık giydiği fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından emekli olan Tuğamiral Mehmet Sarı, “Yerli ve milli projelerde başarılı olduğum için hedef alındım” dedi.

Kamuoyunda “Sarıklı Amiral” olarak bilinen Tuğamiral Mehmet Sarı’nın MSB sitesinde bulunan bir fotoğrafının yayınlanması kapsamında “emre itaatsizlikte ısrar, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçlamasıyla hakkında dava açılan ve açığa alınan Albay F.K’nin davası başladı.

“YERLİ VE MİLLİ PROJELERDE BAŞARI OLDUĞUM İÇİN…”

F.K’nin kimlik tespitinin ardından Mehmet Sarı da 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kimlik tespiti sonrasında beyanda bulundu. Beyanında kendisine ait görüntülerin F.K tarafından hukuksuzca ele geçirilip Yunanistan’da bir sitede yayınlandığını iddia eden Sarı, “Yerli ve milli projelerde başarılı olduğum için hedef alındığımı, bu paylaşımlar yüzünden emeklilik sonrası özel sektörde iş bulmakta sıkıntı yaşadığını” söyledi.

‘Sarıklı Amiral’ davası! “Atatürkçü subay olduğum için yargılanıyorum”

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre; Albay F.K’nin avukatı Taner Gül, “MSB’de görev alan subay, astsubay, uzman ve devlet memuru 300 binden fazla personelin her zaman girip görebileceği bir fotoğrafı kullanarak F.K. hukuk dışı biçimde hedef yapılıyor” dedi. Gül, “Bunu son beyanında da yerli ve milli kelimelerini kullanarak yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

GÜRDENİZ’İ DE ŞİKÂYET ETTİ

Sarı, müstafi Tümamiral Cem Gürdeniz için de Nisan 2021’de “Hakaret, iftira, inanç hürriyetinin kullanılmasına engelleme” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, savcılık iddiaların yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle “kovuşturmaya yer olmadığına” hükmetmişti.

NE OLMUŞTU?

Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı, makam aracı ile birlikte bir tarikat evine giderek üniformasının üzerinde cübbe ve sarık giydi. Sarı’nın fotoğrafları 25 Mart 2022’de VeryansınTV’de yayımlandı. Sarı, olayın ortaya çıkmasından bir süre sonra herhangi bir ceza almadan emekli edildi.

Sarı’nın kimliğini teyit eden TSK’nin sitesindeki vesikalık fotoğrafı Albay F.K’nin paylaştığı iddia edildi.

Türk Ordusu’nun ait üniformanın üzerine sarık giyen Sarı’nın F.K’den şikayetçi oldu.

Emekli edilen Sarı’nın Albay F.K’yi ‘casuslukla’ suçladı.

Sarı’nın iddiasına göre, tarikat evindeki fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından paylaşılan vesikalık Yunanistan’daki bir haber sitesinde yayımlandı

F.K’ye açılan soruşturmada herhangi bir casusluk faaliyeti değil ’emre itaatsizlik’ suçu işlenildiği görüşüne yer verildi.

F.K, “emre itaatsizlik”, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek”ten yargılanıyor.

MSB tepkilerin ardından Atatürklü Deniz Harp Okulu Marşı’nı paylaştı